Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Mentor Milenia and Dato Seri Vida

Hai readers .. terutamanya peminat-peminat rancangan realiti TV - Mentor Milenia.

To be honest, I am not a fan of any Reality Show. When  whole Malaysia enjoyed watching Maharaja Lawak Mega, Konsert Akademi Fantasia, Konsert Gegar Vaganza, Master Chef or whatever .. I am not one of them who will sit infront of the TV excitedly waiting for the favourite show to be on air. Sorry not that i didn't support just that I am different. Dalam berjuta-juta orang yang menonton rancangan itu, I am not one of them. Aku memang pelik kot.



I watched Mentor Milenia LIVE recently at Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Sahah Alam with my media friend, Kak Fariza. Dalam hati yang dok berkira-kira .. best ke tidak? berbaloi ke tidak aku pergi ni .. akhirnya sampai jugak kami ke sana.

So everyone knew the results. I do not want to talk about their performance or whatever *not my scope, anyway* dan lagipun you all dah tengok dan tau pun akan kehebatan setiap peserta yang terpilih.

Berbagai komen kita dengar ~ pengacara tak best lah .. this and that lah. For me, both are ok - menghiburkan and they make me laugh loud *ingat senang nak bagi Misz-ella gelak?* Kesilapan boleh diperbaiki pada minggu-minggu berikutnya .. tak da hal.

Just my opinion ~ Mentor Milenia 2016 are worth to watch! I could be the one who will join you watching this reality show infront of my house TV or I could be seen at Sri Pentas 2 every Sunday night. Uuuuu .. Ella has changed, ya.

Simple answer ~ sebab yang terpilih pada pusingan saringan itu berkualiti orangnya dan Dato' Seri Vida yang membawa Qu Puteh selaku penaja utama menambah UMPHH dan WOW elemen pada rancangan realiti ini sendiri.



A photo with Dato Seri Vida. Dato Seri Vida adalah idola saya. Always love to see her on TV.  Honestly, saya terpikat dengan aura positif yang ada dalam diri dia. This Malaysia Tycoon really has her own self. She carried her own identity, personality. Tak fake. Tak plastik. Tak copy sapa-sapa. Doesn't matter whatever people talked about her .. I dont care cos I look into the positive part of her .. her strength .. her aura. Well, lagi bagus kita bercakap tentang kebaikan dan kelebihan seseorang itu dari cerita tentang keburukannya, kan.

Anyway, tak nak membebel panjang-panjang .. back to the topic of the Entry ~ Jom kita tengok Mentor Milenia secara berjemaah. Seronok. Best.

Pukul 9-11 malam setiap Ahad .. jangan lupa tekan 'your remote control' to TV3. Ok bye readers. See you on the next entry, ya.














1 comments:

kakyon said...

Assalaamualaikum..salam jumaat kakcik..