Monday, November 28, 2011

Terbang tinggi-tinggi ~ Jakarta lagi

Hai. Kita terbang lagi. Lagi dan lagi. Ulang perkataan lagi sebab ke sana lagi*mcm tak da tmpt lain dlm dunia nak pegi*. Wait. Tungggu.  Ke sana lagi kali ini untuk menemani teman baik kita Kak Nani dan famili bersopink kelengkapan perkahwinan Liana Ezzana. Dah banyak kali kita ke sana. Tiap kali kita pegi kerana motif dan tujuan yang berbeza. Tiap kali pergi dan balik dengan rasa istimewa. 

KLM terbangkan kami ~ bertujuh semuanya. KL-Amsterdam. Tapi bukanlah Amsterdam destinasi kami kerana "This Fly Blue" singgah turunkan (transit) kami di Jakarta dulu*umpama naik bas stop jap turunkan orang tapi tak yah tekan loceng*Hahaha.

Terima Kasih kepada Kak Nani dan famili yang sabar menanti saya 'Free'. Kesabaran Kak Nani menunggu dari Oktober ke November sangat berbaloi sebab 95% dari "Things to Buy List" berjaya diperolehi.  Seperti biasa, bulan 11 saya terlalu bizi. Famili mertua datang bertandang beberapa hari sebelum terbang. Pagi sebelum terbang dan malam sebelumnya, saya masih bertungkus lumus berjuang dengan rakan menyiapkan Tender sampai ke malam. Penat jangan la cerita tapi saya tetap percaya .. Kalau niat kita ikhlas, InsyaAllah kekuatan akan datang dengan sendirinya. 

Sentiasa suka makan di awan biru. Habis licin*which i seldom did*

Agenda pertama selepas menjejak tanah bumi Indonesia ~ 'Dinner' di Restoran D'Bandara, Ancol*kali ke 3 ke sini* Harus dan wajib meski 'tummy' masih belum mahu diisi. Ter feeling sebaya Hanis yang manis*sweet 21 gitew* bila tengok gambar ni sebab Alisya kata Untie Ella nampak mcm adik kepada Baim and Kak Nani kata we looks like adik beradik. Wehh .. perasan i sekejap*tak sedar umur dah dekat 40*Hihi.

Liana dan Alisya ~ Anak Kak Nani sume cantek-cantek.

Agenda ke 2 lepas 'dinner' ~ Check In di Batavia Apartment, Jakarta. Cantik, luas dan sangat selesa buat kami bertujuh tetapi masih ada yang tak menepati citarasa saya. Too high expectations, perhaps? The journey from Ancol to Kuningan took almost 2 hours kerana perlu melalui Stadium Bung Karno yang sesak sebab diaorang baru habis tengok bola lawan Malaysia. Gila sesak. Gila ramai punya manusia pakai baju warna merah. 

Agenda Pertama di Hari Ke 2 ~ Mencari 'Suitable material' di Kompleks Tanah Abang ~ Gila besar punya Kompleks mengalahkan Louhu Commercial City di Shenzen, China. I've been here many-many times. Macam-macam ada, 'happening' tapi bisa bikin 'head pening'. One tiring day for us tapi the next day kami ke sini lagi. Have to .. bukan saja-saja meredah kota Jakarta yang 'listed' antara 20 kota tersesak di dunia.

Makan dan jalan-jalan ~ Agenda wajib tiap kali ke Jakarta. 

Relaxing while waiting for Supir yang lewat 2 jam. "Maaf bangat Bu', saya kesiangan". Haipp .. Patut belasah ramai-ramai aritu. Hihi. BTW, seronok jalan dengan Model  yang sentiasa bersedia depan kamera.

Qoran ~ nama pengganti buat suratkhabar di Indonesia.

3 orang budak comel!! Aiman returned to Jakarta after two years. Happy gila sebab this trip kita bawak dia. Extra happy sebab bertemankan rakan hampir sebaya. Apasal Aiman looks like their adik beradik?

Hanis yang manis bought some Indo Jajan for our long journey to Bandung. Tak perlu bermekap sebab Hanis cantek semulajadi. Bangun tido cantek, berkaca mata cantek, berlemuih pun cantek. Till then, Aiman dah jadi peminat No. 1 Keknis. OK. Cukup sampai sini. Bakal kembali lagi dengan bahagian ke 2 dan seterusnya. Tunggu ye.


29 comments:

abah khalisha said...

sonoknya berjalan..cm kenal je gadis itu

kakcik said...

Kalau kakcik nak ke Jakarta cari barang perkahwinan anak, bolehlah ajak Ella nanti. :)

Citarasa Rinduan said...

wah,.
mmg like adik beradik picture ke 3 tu, kakcik mmg sentiasa vouge..

depa tu mmgala2 korea stail kan..cantik dan hensem

Alin Marlini said...

bestnyer Kak Chik gi Jakarta lagik...

mama maman said...

bila la kita nak smpi nih... hhheee... seronok dua ronok la shopping brg murah2 eks...:p

Fara said...

...terpk2. Agak2 ada peluang tak sy nak ke sana?

=(

missbby said...

belum pernah lagi ke indonesia..

diana said...

sikit hari lagi kakchik boleh cakap indonesia la nampaknya..heheh

Ati Masrif said...

patut senyap sunyi je ella...

ole2 tak ade ke :)

IntaNBerliaN said...

seronoknya g jejalan smbil shopping..

Tina Othman said...

wah bestnya kc

eliyaezlinalias said...

ooo ni la trip yg k.nani ajak join tu eh..hihihi xde kesempatan lorrr...

Princess Nur said...

bestnya Jakarta..bila la nur nk gi lagi ni KC huhu.. P/S: akak, camna nak dpt tambang murah naik KLM? ce citer sket

Ardini Humaira said...

whoaaa syioknya KC jenjalan ngan keknis! :D

nyanyisunyi said...

wah ella..seronoknya jalan2 terbang2..
ntah bila kak ida dpt ke sana..

ayu jamal said...

wow kak cik..sonoknyer...boleh fly2 selalu

Yan said...

ooo da nak kawin dah yee...semoga berrbahagia..

Queenie said...

ella pun apa kurangnya..
cantik manis gitu....
jenis pandang tak jemu...

Amy Syaquena said...

seronoknya kak , jelesnya nie..amy ni harap sangat lepas settle semua keje nak gi bercuti rehatkan minda

Scarlett O'Hara said...

Seronoknya Kak Chik dapat ronda2.

akuzle ayu said...

KCE jd tourist guide yea? besh2... nk ole2...nk ole2....heheheheh...ado pisang salei?

Nurfaizah M Nor said...

syoknyee gi jenjalan.....nak itott!!!

alinac lover said...

yong bru balik dr singapore

gadisBunga said...

baru baca kat entry hanis yang dia buat cream bath kat jakarta. rupanya KE pun ada sama? buat creambath tah? :D

Izan Ishak said...

bestnya KC...jakarta lagi dan lagi dan lagi...nak ikut jgk!

makdara TERdiva said...

wah! seronoklah aiman dpt terbang yer :D

Cik Ina Do Do Cheng said...

armsterdam bila? seronok ye makan angin sambil shopping sakan. kat situ semua cantik.

mama aini said...

KC..dr jakarta ke bandung pulak ek?..hari tu pak supir tak mahu ke jakarta jammed teruk katanya..he2x..perjalanan pulak 2 jam katanya..mama teringin nak kejakarta !!..

Mama Likha said...

hihihi naik KLM gi asterdam trun tgh jalan erk tkyh tekan2 loceng... :D