Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Giliran Nasi Kukus

Sana sini orang suka makan Nasi Kukus yang dimakan dengan Ayam Goreng Berempah. Yang ni best, pernah masuk JJCM. Dah la best, murah lak tu. Nasi setim 2 mangkuk, ayam suku ekor, gulai + sambal dan sayur  ~ hanya RM5 sahaja. Boleh makan 2 orang sebab kalau makan seorang nanti kita tersangatlah kenyang dan terpaksa bantal untuk melayani permintaan mata yang 'setim' after eating the steaming thing. Hihi.

Ahad pagi ~ OTW balik dari Pasar Tani Paya Jaras, Darlingku si Pinky telefon ajak lunch. Asben dia gi 'ride', asben kita lak bizi. Molek sangat lah tu. So, pertemuan di atur dengan mesej "I will fetch u at 10:30". Eleh .. kata jer 10:30 dia sampai 10:45. Hihi.



Budak kembar yang keletah dan manja sangat-sangat dengan saya. Saya suka budak. Awak?

Pastu kita sambung dengan Pemanis Mulut di McDonalds Puncak Alam. Yeay .. Sunday Choc will remain as my forever ever favorites. Hihi.


26 comments:

Fara said...

Huishhh!

KC bt sy nak mencari nasi kukus. Tp kat tmpt sy nan ado. Huhuhuhu!

Melati Qistyna's Mummy said...

Eh eh murahhh nyeee.... Kt sini dual tp jalan pon RM5 sebungkus.....huhuhu

bujal X said...

tak sampai seru lagi nak merasa~sedap sangat kah?

missbby said...

kak chik kita pun suka nasi kukus dengan ayam berempah..sedapp

diana said...

nasik kukus??
tak pernah makan pulak..

Mamaleesya said...

alaaa nasik-nasik ni yg buat lapar. Dah la blom makan nasik lagi ni hehe

Ibu Darwisy said...

murahnye KC, kat mane tu?

POSH76 said...

aduiii ni yang nak mencari ni...me too suker nak2 baby

nyanyisunyi said...

KCE..
sangat murah dan berbaloi2..kalau akak mkn 3 beranak cukup jimat tu....kat sini ada gak tp kurang sedap..

Citarasa Rinduan said...

wah.. nampak garing...
harga berpatutan.....

nak cari nasi kukus...
nak cari nasi kukus

kakchik@ella said...

@Ibu Darwisy, Restoran Nasi Kukus Ayam Berempah Utara ni depan Penjara Sg. Buloh. Cawangan utama ada di Damansara Damai. Serius sedap bila dimakan dengan gulai, sambal dan sayur. Best.

gedek! said...

takde kicap...?

tak rock la....

eelobor said...

dekat kawasan mana tuh akak? selalu gak ke paya jaras... sebab termasuk dalam kawasan liputan bidang kerja

Anaa said...

uish abang gedek, ada kicap lagi la tak rock.. :)

KCE, saya baru jer cuba kat bangi minggu lepas tak silap.. semangkuk jer nasi stimm nya, dah 4 inggit lima poseng... sedap kann..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Macam familiar aje Nasi kukus tu... ;o)


Kalau yang masuk JJCM tu cawangan di Matang Pagar, Sg Buloh kan ? Kak Chik beli ni dekat dgn penjara ke ?

Seminggu sekali mesti lunch dekat situ ngan ofismet dan tapau kalau tak masak...

eszek said...

Salam perkenalan
Boleh bagi nama kedai tu tak?
Nak JJCM jgk
Kalau dapat koordinat lagi bagus
I folo ~

kakchik@ella said...

@azrina .. yup. sama dgn yg branch kat matang pagar tu tp yg dpn penjara sg buloh ni, dia buat restoran.

kalau makan kat situ, blh refill gulai, sayur dan sambal F.O.C. best, kan.

kakchik@ella said...

Eelobor, dari Paya Jaras terus je menghala ke kuala selangor. Restoran ni letaknya lepas Desa Moccis sblm penjara Sg. Buloh sebelah kiri (sebelum Restoran Maju Ahmad). Cubalah makan kat situ Eelobor. Murah dan jimat.

kakchik@ella said...

Hai Eszek, salam perkenalan. KC hnya tau yg di Sg buloh dn di Kg Matang Pagar.

Nanti KC dptkan fon no utk adik ye.

munna said...

kat sini pun tgh hot dgn nasi kukus kc....

Cik Ina Do Do Cheng said...

CIK INA PUN SUKA LAYAN BUDAK.

KAT TEMPAT CIK INA MACAM TAK PERNAH DENGAR NASI KUKUS NI.MURAH SANGAT REGA TU.

Zul Fattah said...

sedap kot.. lama x makan..

Isteri Encek Bard said...

rasa cam murah jer kaka.. nampak sedap jer ayam goreng agring tu

azian said...

akak....
kl sy mkn satu set tu ntah cukup ntah tak????hehehheheh


mcm best jek...sampai jjcm pun pg...nnt kl kami g sana akak tunjuk tempatnya ek...heheh

JunAina said...

murah nya KCE...emmm...Mc D Puncak Alam tu kat mana?

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

kak cik memang sedap....macamtang azrina 0307 cakap, kitorg seminggu sekali makan lunch..tak sah kalo tak makan...murah pulak tu $5 aje..


yang kat penjara tak penah cube..selalu makan kat matang pagar aje..dekat sgt dengan opis kitorang