Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Puji dan Keji

Bagus kita memuji. Tak bagus kita mengeji.  Tapi kan ... itulah yang sering terjadi. Dalam sibuk memuji entah sedar atau tidak terkeji pihak yang satu lagi.

Aku tak faham kenapa dalam memuji dia engkau terkeji atau terkutuk aku. Motiff? Hanya engkau yang tahu ..

16 comments:

Anaa said...

takpe KCE, orang kutuk kita, kita dapat pahala.. :)

My Little Diary said...

puji itu manis
keji itu dengki

semoga kita dijauhkan dari sifat2 dengki didalam hati.

Queenie said...

tukarkan kata keji kepada keju, tepek atas roti, gigit2, kunyah2, telan! cukup time pi download, hantar dia ke loji kumbahan, amacam?

hehehee...

MamaEma said...

mulut orang ak boleh tutup kak chik

kakcik said...

Keji tidak memendekkan usia kita, kan Ella?

Tapi kakcik teringat sebuah cerita Hindustan yang kakcik tonton. Heronya (Aamir Khan) berkata, di Pulau Solomon (entah betul entah tidak), rakyatnya tidak menebang pokok untuk membuat pembangunan. Sebaliknya, mereka pergi ke pokok itu dan maki hamun semahunya setiap hari sehingga akhirnya pokok itu mati!

Betullah, kenapa blog Ella ni tak naik dalam senarai, ya? :(

diana said...

perbandingan yang teruk..!

eliyaezlinalias said...

biarlah mereka mengutuk kerana mereka bermurah hati mau menggalas dosa kita malahan sudi pula menyedekahkan pahala mereka pada kita...

KuNanGKuNanG said...

ni kes bergosip la ni..xsedar pe yg dicakapkan..huhu

eelobor said...

hehehe...baik kita pegi mengaji

Melati Qistyna's Mummy said...

Hmm, mulut org Kita xleh nak tutup kan kc.... Huhuhu

kakngah said...

org keji kita.. kita senyum je KC
toksah balas
toksah layan
penat mulut dia, berhenti la..

kasihibu said...

selalunya kita seronok bila di puji
kita marah bila di keji
tapi sebenarnya
ada hikmah, bila di keji kita dapat membetulkan apa yg tak betul
ila di puji kita jadi lupa diri pulak
harap harap tak macam tu kan?

el said...

mmg sering terjadi kc..huhuhuhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hanya dia yg tau apa niat sebanr dia memuji dan akhirnya megeji kita .sabar lah akak sayang.besar pahala buat akak bila dia mengeji

Cik Ina Do Do Cheng said...

sabau je lah kak chik manusia banyak yg dalam nak meraih perhatian seseorang terlupa mengeji seseorang yg lain.

Ardini Humaira said...

semoga tabah menghadapinya, KC :)