Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Back to back

Will be facing Back to Back Tender closing next week.14th, 15th, 16th and 17th ~ Four continuous day. Terus terang, .. i dont like this situation. Dah tiap-tiap hari kena 'stay longer hours at the office', bila rehatnya? I noticed a few of my friends love this situation*mata duitan sungguh*. But certainly not me. 

The problem with me is ... Aku kalau balik lambat, teringat-ingat Aiman kat rumah. Jauh di sudut hati, timbul rasa bersalah. Sekali sekala tak apa .. tapi nampaknya minggu depan? HARI-HARI. Hrmmm .. kedut rebut-rebut nak keluar ni. Hidup di zaman millenium yang serba serbi stress ni buat  kita semua cepat nampak tua, lah. Cuba tengok orang dulu-dulu. Hidup cara dulu-dulu. Berkebun .. tak da pressure, tak da traffik jem, no junk foods. They live longer and maintain healthy eventhough umur dah banyak. Kita sekarang? Hurmmm ...

12 comments:

kakcik said...

Waktu pun sangat pantas berlalu sekarang. Tak sampai 10 minggu sahaja lagi, 2011 bakal kita tinggalkan...

Daddy Ziyyad said...

Bagi yang memandang ia peluang kutip $$$, maka mereka akan suka...bagi yg memandang kepada pentingnya masa berkualiti utk keluarga, pasti tak suka...

Betul tu, kerja orang2 kampung zaman duhulu juga yg best...tak stress, takde jem...takde parking fees...tapi takde internet lah..~haha

Anaa said...

mata duitan tu sebab boleh claim OT ke?

betul KCE, bila ingat anak kan, rasa bersalah sangat.. saya kalo balik malam sikit jer terbayang muka anak kat nursery.. tu yang kadang balik pecut tak hingat.. huhu..

Fara said...

Takpe, bersempena cuti sekolah t, lehlah bwk Aiman g holiday!

Sy pun tak suka tgk KC tension mcm nie. Huhuhuhu!

rara pinkmafia said...

sis jgn tension2 taw =)

RynaHakimi said...

Sian kak chik.. jgn stress sgt akak..tak elok utk kesihatan.. btw, selamat Hari Raya Aidiladha akak ;)

diana said...

masa balik kampung hari ru rasa riuh rendah.hari ni dah balik penang jadi sunyi sepi semula...hhehe..

Rinna said...

Sabar je laa KC.. dah tugaskan..nak wat camna.. Mmg tensen kalau ngadap tender..nie..penah rasa dulu.. :)

Tina Othman said...

hati teringat ke anak tapi dlm masa yang sama, kerja juga penting kan kc

selalu rasa serba salah kalau tinggalkan anak lama kat nurseri

qemaishak said...

kakchik qema tak bleh nak ot sekarang ni, nak cepat2 balik bila tingat ammar hehe..

tapi kakchik maintain young & cun:)

Ct Arina said...

hadapilah dengan senyuman ye kakchik ye ^_^

Cik Ina Do Do Cheng said...

BETUL TU KAK CHIK KITA NI LEBIH INGAT KAT ANAK DARI $ NI. BILA LAMBAT BALIK HATI MULA TAK SEDAP.AIMAN DAH PAHAM SITUASI KAK CHIK.:)