Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hari Raya Aidiladha dan Orang baru

Kalau dah namanya Hari Raya, maka wajib dan haruslah kita meraikannya, kan. Agenda Balik Kampung mesti ada. Bak kata adikku Aishah, raya mesti la kena jumpa orang tua. Dia betul. Sementara orang tua masih ada, haruslah kita berhimpun bersama keluarga. Kalau dah tiada?? Ha .. raya la kau dengan cara menumpang di tempat orang*sedih*. 

Makanya, Kuala Lumpur sepi sekali lagi. Warga kota*konon kota tapi .... asal dari kampung rupanya, ye?* berpusu-pusu menuju kampung halaman termasuklah ai. Eh .. silap fakta. Kita balik hari raya sebab Sabtu tu kita keja*sedih*

Rumah Mama Zabedah di Segamat destinasi kami adik beradik.

Bukan setakat berhari raya, kami juga berhimpun untuk meraikan kedatangan orang baru dalam famili kami, Putri Nur Indira Insyirah, anak kepada adikku Ee. Genap 10 hari umurnya hari ini - 7/10/2011. Maka malamnya kami pun berkenduri. Special hidangan raya + kenduri kami ~ Ayam Masak Merah, Masak Lemak Daging + Pucuk Maman, Pulut Kuning, Rendang Daging dan Kari Kambing. Hurmmm ... Yummy. Dua 'round' kita makan*sambil kira kalori*Hihi.

Alalalala ... comelnya dia. Masa Mama Uda kecik dulu, tak merasa katil baby se cun dan meriah ini. Baby sekarang 'hyperactive oooo ' .. enggak mahu di bedung. Lepas pukul 12 malam baru kita berjaya zzzzz dan pulangnya hanya selepas jam 10 pagi  esok hari*dengan berat hati sebab mahu bersantai lagi*. 

Hrmmm .. camtu la Raya Aidiladha kita tahun ni. Dikelilingi yang tersayang, dijamu dengan makanan yang enak dan lazat, bersantaian bergurau senda di samping adik beradik dan saudara mara. Hrmmmm .. kan best kalau tiap-tiap hari raya. Hihihi.



16 comments:

Mama Zharfan said...

selamat hari raya haji utk kc & famili :)

luahfikiran said...

SALAM,
BETUL SANGAT, SEMENTARA ORANG TUA MASIH ADA, ZIARAHLAH MEREKA SEKERAP MUNGKIN ! HUBUNGAN ADIK-BERADIK DAN KELUARGA MESTI DIPELIHARA DAN DIPUPUK ! JUMPA 18 DIS NANTI

Ezzah Aziz said...

Salam Aidiladha...wey aku tak raya. Pagi raya pakai baju tidur..kami sekeluarga demam. Tapi aku masak juga...adik adik aku mai depa urus sendiri kalau nak makan...

Tina Othman said...

raya ni paling best bila dapat berkumpul dgn acara makan2, best sangat

el said...

comeynye bb tuh
bestnye berkumpul adik badik
el x balik kpg..pun :(

MaMa AiNi said...

Tahniah buat adik KC Ee, sbb dpt org baru & comil sgt!!!..meriahnya raya aidiladha KC..slm aidiladha buat KC..

Anaa said...

KCE, saya tahun ni first time raya kat umah sendri.. hancus, tak tahu nak masak apa.. selama ni harapkan orang jer masak.. heheh..

rara pinkmafia said...

baby tu punye bantal sekeliling tu sungguh menarik perhatian.

POSH76 said...

Salam aidiladha...cumil sgt baby tu...tahniah!!

RashAtie said...

selamat hari raya kak!!

eliyaezlinalias said...

Tahniah ats kehadiran org baru ---lebey besar dan bhgialah keluarga kc
sgt stsju ngn kc ---hargailah ibubapa slagi ada...

eliyaezlinalias said...

Tahniah ats kehadiran org baru ---lebey besar dan bhgialah keluarga kc
sgt stsju ngn kc ---hargailah ibubapa slagi ada...

eliyaezlinalias said...
This comment has been removed by the author.
JunAina said...

KCE...tiada apa yg lebih menggembirakan selain berada di tengah2 kegembiraan ahli keluarga yg lain...lebih menambah kebahagiaan bila makanan yg dihidangkan adalah yg terbaekkk dan mengundang nostalgia...:)

munna said...

comel anak buah KC ....

Ct Arina said...

waaaaa anak sedara baru! selamat hari raye haji kakchik! ;D