Tuesday, April 24, 2012

You Doesn't Look Your Age

"You Doesn't Look Your Age"
Bila diberi 'statement' begini oleh seorang Amoi Comel di satu Event yang lalu ... it makes me think. Betul ke aku awet muda? Do i really doesn't look my age? Weeeeee .. kadang-kadang hepi .. kadang-kadang kerut dahi. Kerut dahi sebab Ishhh .. diaorang ni tak nampak ke 'my keduts' sana sini?

Kadang-kadang terfikir tak .. Kenapa yang tu nampak muda .. yang ni pulak nampak biasa-biasa sedangkan  kita sebaya? Mungkin tekanan dan kekangan kehidupan .. mungkin kerana kita sendiri tidak peduli atau perihatin dari awal lagi ... mungkin keadaan yang tidak mengizinkan. Tapi sebenarnya .. saya pun biasa-biasa je. Ada jugak keduts di sini sana. Penuaan tu kan proses semulajadi yang mana setiap dari kita kena hadapi. So, jangan takut tua eh. Hadapi je dengan senyuman. OK lah. Got to go. Mekaseh baca. Bye.






34 comments:

Azian Elias said...

we r in the same boat. ramai gak ckp cam tu pada i.. suka gak..hee.. tapi kena sedar sendiri lah kannn...hee. dah tuaa.

ainnoraini said...

kalau boleh tak mau la tua sebelum waktunya...biar la proses penuaan tu lewat sikit...

Izan Ishak said...

suka tgk kak chik yang sangat2 gojes... betul tu, usia tu hanya angka. tak de ada apa yg perlu ditakutkan...

-gedek! said...

uncle pon kalau pakai gincu, pon nampak muda jugak...!

haha!

munna said...

SETUJU KC... KALAU KITA CERIA SELALU PUN PASTI AKAN SELALU NAMPAK MUDA...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy plak nmpk tua hikhik..agaknya kalau jln sebelah KC org ingt sy kakak hehe

cha said...

sy pn selalu org ckp bdk sekolah pdhal dh 27 tahun umur hehe

deno said...

akak mmg terbaek!:)

p/s : eh, templete baru eh kak? :)

Pok Amai-Amai said...

KC mmg awet muda. Mcm sy gak. Huahuahuahua! Err...makcik sy kate, keturunan kami lmbt mkn tua. Tp keturunan jeragat penuh kat muke.

=p

Hanis Azla said...

serius akak nampak muda.. sangat cantik lagi..

eyeda said...

wah3 kakcik muka tegang giler...mengalahkan org cucuk botox...ahaksss keep it up kakcik...age is just a number...

Trica Jus said...

sesuatu banget !

Mama Zharfan said...

KC memang awet muda sbb KC rajin aerobic and jaga pemakanan :) hati pun baik and KC selalu ceria ajer --mcm tukang tilik plak me hehhe

Cik Ina Do Do Cheng said...

kalau nak kekal cantik sampai bila-bila kena start menjaga kesihatan serta kecantikan dalaman dan luaran dari usia remaja, bila kita dah berumur kita kena maintain je, ye dak kakchik yang sentiasa muda.jeles tengok kulit muka kak chik yang sentiasa lembab tu : )

el said...

el pun nah alami jugak
mmg makes kita hepi..tp kdg2 tu rs malu jugak..yelah bkn muda pun dah..ekekekeke
tp 99% mmg hepi hahahaha

Irfa said...

setuju..faktor kehidupan juga mempengaruhi..org berduit dan duduk pulak di bandar mmg nampak lebigh muda jika dibandingkan dgn org susha duduk pulak di kg sana..banyak benda kena fikir,lebih tua dari usia.

ayah saya nampak lebih tua dari fil sbb ayah saya jenis org kg yg kuat bekerja.oh!rindu kedut di muka ayah

Sally Yatiey said...

Memang nampak muda :D
Hehe.

~ yus ~ said...

kakchik memang nampak muda, apa rahsia?

-cinta soFiaSafiya- said...

glurpp
pestime masuk sini,
pas kakcik komen bloq sy....

serius,kakcik u Look yOung ^__^apa rahsia ni

Chekgu Azrine said...

yup..true.. kak kc nampak sangat ageless.. syukurkan.. tak tahu berapa umur kak kc.. tp blm cecah 40 kan??

Mak Lagenda said...

Hati kenala sentiasa lapang dan senang, baru la muka nampak muda belia sentiasa kan KC kan..

P/s: Yup..ubat2 tu utk 'penyakit' mak. Tah ler..nak kata penyakit ke apa KC. But baru discharge last 2-3 weeks ago dr KPJ sban but MRI test

LYAfrina said...

setuju....
mmg nmpk mcm usia 20-an... serius...

Mooniqueen said...

KC share la ape petua

shark said...

hot mummy ;p

Ati Masrif said...

memang pun nampak muda
dah tu kecik molek lagi tu..comels!

mungkin kerana itu ela
mcm kita ni dok rmh jaga anak2
diri pun tak sempat nk jaga

tak sabar tunggu syahmi besar
boleh mummy pi spa manja2kan diri ..berangan ..hik3

mamyharraz said...

agree dgn amoi tu sbb KC mmg nampak awet muda.
dr dulu suka intai blog ni sbb KC cun ;)

HaSue said...

Menziarah sini kmbali.. seronoknya awet mude... sweett.. :))

Mama Gee said...

kalo tgk dlm gambar tu kulit kak chik tegang lg tu.... :)

kakchik@ella said...

@Azian Elias, btl tu kak. kena selalu sedar diri.

kakchik@ella said...

@Uncle Gedek, cuba pakai lipstick. KC nk tgk. Hehehe.

gadisBunga said...

saya penah juga dikomen begitu. takpe, kite terima. heheh.

*

tapi KC ni nampak muda sebab 1 - kecik molek. 2 - ceria.

kan kan~

sisdee said...

org ceria mmg sntiasa muda ceh ceh..hahahahaha..

saya selalu org ckp camtu tapi ttp sedar diri hahaha..klu lelaki yg ckp camtu kat saya..awal2 saya tahu dia miang muahahahahaha

umur tak pnting..kematangan tu pnting ;)

Peri PiA said...

kite nmpk kc hari tu,mmg cantik putih

Melati Qistyna's Mummy said...

komen unkel gedek xleh blah, bhahahaha...

org tecit2 comey ni susah dimamah usia ... :)