Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Maggi Mee

Teringin gila nak makan Mee Maggi. Dari minggu lepas pasang angan-angan .. nak beli Maggi .. nak beli sayur sawi hijau .. nak pecahkan telur .. nak buh cili api. Wehhhh ... macam mengidam!! hehehe.


Pagi ni "traffik jem" tahap melampau gara-gara hujan lebat. Kata Aiman, hujan ni dari jam 4 pagi. Betul la tu kot .. sebab Aiman tidor bilik belakang. Bumbung dapur tambahan belakang tu dibuat dari "Metal deck" jer so kalau hujan, memang kuat kedengaran kat bilik dia. Pada kita lah, sesekali best gak dengar bunyi air hujan tu .. macam rumah kampung, kan.

Dan kerana "jem" yang melampau tu .. lebih sejam setengah nak sampai ofis yang tak la jauh mana sebenarnya. Dan walau pun "attendance" ku merah, hati dan ingatan tetap pada Maggi Mee perisa kari. Maka ku didihkan air, buh perisa, dah mengelegak pecahkan telur pastu masukkan maggi dan sayur hijau last sekali. 

Dan hasilnya .....................


Maggi Mee Kari 
Kita makan depan Computer pagi ni. Kenyang hinggakan
"lunch" ku hanya lah kueh mueh yang orang lain buat minum petang dibeli di SPPK waktu tengahari.

Hmmmm .. OK lah. Sekian Entry "Sesekali ku layan teringin nakkan Maggi Mee" untuk kenangan esok-esok nanti. Sesekali tak pe .. selalu-selalu tak boleh ye.


20 comments:

kakcik said...

Alaaa... Ella ni buatkan kakcik ikut mengidam la pulak. :)

Hujan memang lebat pagi tadi, mujurnya kakcik dan suami dah biasa keluar awal setiap pagi.

miloais milo said...

ni menu lunch iols tadi...
teringin nak makan megi plak

Rafshila Romli said...

salam kenal.....
saya pun baru mkn mee maggi kari ngn sawi yg byk... telur lagi... mabeles lah... memang betul cepat dimasak sedap dimkn...hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

mee megi cepat dimasak sedap di slurppp....

rATu kEBaYA said...

sedapnya mee maggie ni.. terus termengidam..

diana said...

apa la mee segera tanpa sayur..heheh

Faiz said...

sedap tuh kak chik!...perggh

Farah Shamsudin said...

sesekali layan memang best!

Mama Likha said...

terangkat !

Mama Likha said...

terangkat !

Filla ~ Kasihs said...

alamak, tgk maggi kakchik, terus rasa nak makan maggi huhu, sawi, telo, cili padi.. cukup!! ngancammmm...

pena rozie said...

maggi memang best...

Sandra Azwan said...

hello kak chik ella...lama betul tak makan meggi letak sayur buatan sendiri...hehe

Mamaleesya said...

Mar arity mengidam sgt, mar mkn gak megi. Hehe habis semangkuk kjp je

Tina Othman said...

walah sedapnya kc, sesekali okey, makan selalu rambut gugur, tu yg tak tahan tu

Melati Qistyna's Mummy said...

Mmg lebattt yg amat ujan pg tadi, jem sana sini, anak smpi skolah 745, hukk

Errr, pavlova tu kc bikin sendirik yek, menggegarkan lah, heee

deno said...

emmm... best pulak nampak meggi nie... tapi deno tak bleh makan slalu.. dalam 6 bulan ada la sekali.. my SLE tak mengizinkan... :)

Izan Ishak said...

alaaa... kakchik ni kan saje je tau.

tau tak malam smlm pun izan bangun pagi buta rasa lapar. tgk maggi takde plak kat kabinet dapur. last2 panaskan mushroom soup aje... jadilah kan...

jeBateja said...

Alamak....den pun dah jadi mcm kakcik...teringin sudah.....pehhhhh

Alin Marlini said...

kak chik..Alin pun suka sgt maggi camni