Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bukan Famili Pisang. Bukan Keturunan Kaki.

Rupa Tomato. Nama Pisang Kaki. Pegi kat pisang .. pisang tak mengaku  keturunan .. pegi kat kaki silap-silap kena maki. I donno la why people named you as "Pisang Kaki". Kalau bagi dia nama ala-ala Tomato tu cunnn sangat la, kan. Baru la sepadan sehati sejiwa serasi nama dan rupa. Ni jauhhhhh larinya. 

BTW, Pisang kaki*sedihnya nak sebut nama hang* ni 'so sweeetttttt' but it comes with the pakej 'so mahal' also. 3 biji = RM14.97 beli kat Tesco Kepong. Tolong ambek calculator kira berapa sebijik. Wowwww !! RM4.99. Kerana kau mahal .. dengan kulit-kulit kau aku telan. Elehhhh .. rilek arr .. tak kejam pun makan dengan kulit dia sebab ramai je makan camtu .. tak kecoh punnnn. Hehehe. Nama omputeh dia "Sweet Persimmon". Haaaa .. sedap la menyebutnya. Ni dah la pisang .. "kaki" lak tu. Cissss .. tak da kena mengena!! OK. Ni bakal breakfast kita untuk 3 pagi bertemankan Cik Milo 3 in 1. Nasi Lemak, Biskut Jacob, Cik Nescafe buat sementara ni i tak nampak korang. Bye.

14 comments:

Marina Monroe said...

hihihihi...terhibur baca n3 ni.
Keep on writing..yr r really good.

Peri PiA said...

pisang kaki,baru tahu

kasihredha said...

akak pun suka pisang kaki ni...sedap.
Rasa dia ada iras2 ciku sikit2.

eliyaezlinalias said...

Xpenah mkn pon..manis eyh kakchik?!

Citarasa Rinduan said...

kakcik,
ayu kan perasan... kalau ke pasar mmg banyak dijula..
yapi kenapa ayu tak beli ya?

Apa keistimewaannya?

♥MAMASYAZA♥ said...

saya tak penah rasa lagi pisang kaki, mesti maniskan

deno said...

tak pernah jumpa dan makan

Marya Yusof said...

Hai Kak Cik!

Pisang kaki tu mmg byk kat sini tp aritu beli rs masam lak... ade tak cara nak bg di sedap dimkn??? jrg beli & mkn sb jakun ...hehehe

sisdee said...

i suka..my mom pun suka..klu jalan ngan my mom mmg dia suka beli n i suka makan hahahahaha

Mama Likha said...

fevret mak ayah kita..... :) krukk krakkk bila gigitnyer kan :)

Irfa said...

saya mula2 tgk buah ni igt tomato kuning..ehhe

mamyharraz said...

ya KC sy pun pelik kenapa nama buah ni *pisang kaki*
tp apapun nama letak tepi sbb buah ni sgtlah sedap!buah kegemaran sy ;)

Mama Gee said...

gee suka buah ni...tp awatlah mahai sgt....bukan musimnya kot..selalu nk tahun baru cina byk lah..

Melati Qistyna's Mummy said...

mmg mahal sket dr buah biasa2 nie, my FIL suka bangat mkn buah ni, kalau balik kg mmg dia suh beli, sbb kat area mersing susah nak jumpa, waima kat shopping mall *teruk kan* hukk