Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Cuti Sakit yang Menyihatkan

Hari cuti sakit yang menyihatkan*terpaksa* Niat asal nak jumpa Doktor sekejap pastu gi keja berbekalkan Time Slip tapi Tuan Doktor yang pemurah telah memberi saya MC tapi memandangkan kerja adalah tersangat banyak, MC hanya pada nama je nampaknya.

Pas jumpa Doktor kita makan nasi sorang-sorang

Eye bag sangat ketara kerana hanya pada jam 1 pagi mata mahu lena. Patut semacam je pening. BTW, TQ  Tuan Doktor yang bermurah hati suruh MC meski kita ke Klinik beria dengan kasut tumit tinggi. Tuan Doktor tanya .. U tak boleh tidur awal sikit ke? Y u must sleep at least 12 midnite every night? I memang aktif waktu malam Doktor and in return i'm facing difficulty to sleep ... unless i am really tired. Once, i seek an opinion from Specialist and they advised me to cool down my activity .. mentally and physically. Sekejap jer .. pastu tak sedar diri balik kita ni. Hehehe. Tapi yang penting, i have a quality sleeps every night, wake up the next morning feeling Snow White being kiss by the Prince Charming and get ready for my daily Mom's routine. Hehehe. Eh .. Jom tengok movie Mirror .. Mirror. Kak Julia berlakon. Suka tak dia? Tak ? Suka? Kita suka sangat2 la dia tu .. dari zaman Pretty Woman lagi. 

Lepas makan, kita buat lawatan bulanan ke Bank-bank berkaitan. Ini adalah lawatan wajib dan perlu ye, kawan-kawan. Kalau tidak, berdering la panggilan "I look for u" dari agent-agent bank tu.  Oucchhhh .. kempis balik dompet kita arini. 


Lunch + Minum petang kot ni. Kekenyangan*nak bantal* Hehehe. Tapi harus drive .. drive and drive dan kaki harus melangkah ke sana sini. Final stop ~ Office. Mari buat kerja sambil bergembira*gembira la sangat* ehehehehe.



9 comments:

kakcik said...

Bila gembira, kepenatan sukar dirasa. Betul tak Ella. :)

miloais milo said...

gigih sangat kakchik ni....
may be bak kata pakar tu lah - kena kurangkan skit aktiviti kakchik tu....

Farah Shamsudin said...

Gigihnye kc walaupun dalam keadaan tak sht.. farah pn malam tadi hanya tdo pada pukul 230 pg.. tak tahula nape tak boleh lelap..

get well soon ye kc..

Izan Ishak said...

alahai kakchik... jaga diri baik2 tau. jgn lupa makan ubat ...

Alin Marlini said...

bestnyer dpt MC. Lately nipun Alin suka tido lewat..badan jadi gemok sudah..hehehehe

Anonymous said...

actually my dear u doing too much exercise la, its become an unhealthy obsession pulak, mana body nak tahan.

kasihibu said...

sakit dapat mc boleh rehat,semoga cepat sembuh dan cergas cerdas semula (,")

Peri PiA said...

kc nmpk pucat,t.care

sure kc dah sembuh ni? :)

Melati Qistyna's Mummy said...

Alahai... Byk sgt xtvt, tu yg x cukup rehat kot, get well soon yek...