Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Fenomena minggu ni

Yang pastinya dah beberapa hari ni hujan awal pagi. Situasi yang buat sesetengah orang rasa makin nak tarik selimut. Situasi yang buat sesetengah orang ambek kesempatan keluar lambat walaupun kenderaannya berbumbung dan paling tak best .. situasi yang buat jalanraya sesak dengan kereta-kereta dan merah "attendance" kita. I told Aiman .. Mama suka hujan malam .. boleh tido tanpa perlu "on aircond" .. Aiman kata dia suka hujan pagi sebab tak ada perhimpunan di pagi hari. Heh .. gitew?? 




Ni la kerjanya bila jalan jem dan kita boring gila. Laluan feveret yang biasanya tenang, damai, redup kala siang menjadi sesak dan tak lagi tenang di kala hujan. Tapi hujan itu datang dengan rahmat Allah SWT kan .. so "appreciate" sahaja. Lets enjoy the rain. Mari kita main hujan sama-sama. Hehehe.

Dan biasanya kesesakan dan kesejukan itu mengundang satu lagi Fenomena minggu ini ~ 
Mengantuks ok ... Haihhh ... bercinta nak sampai opis!!



14 comments:

kakcik said...

Alangkah enaknya kalau dapat terus menarik selimut bila hujan pagi. Tapi buasanya, walaupun hari cuti dan hujan mencurah turun, kakcik tetap juga bangun awal kerana memang tak boleh lagi nak melelapkan mata. :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

kak chik gambar tu cam spontan je. alah aiman ni, suka hujan pagi plak, acik malas nak gi keja tau kalau pagi hujan sebab acik jalan kaki.kak chik yang naik kereta pun bercinta nak keja time hujan apatah lagi yg jalan kaki ye dak kak chik : )

-Sara- said...

part bgn pagi nak tarik selimut tak tahan tuu..hehe

Daddy Ziyyad said...

kenapa bila hujan pagi, otomatik kita jadi malas dan terus nak berlingkor dalam comforter? ahahah

hidayah said...

betul la tu ka chik..
kalau hujan tak payah perhimpunan..
hehe..teringat pulak zaman skool..
yang nih lagi betul...
bila ujan sangat syok berselimut..
ngehngeh..
apakan daya dah tua cam nih ada tanggungjawab..
nak tak nak..
kena bangun jugak..
hihi..

hidayah said...

betul la tu ka chik..
kalau hujan tak payah perhimpunan..
hehe..teringat pulak zaman skool..
yang nih lagi betul...
bila ujan sangat syok berselimut..
ngehngeh..
apakan daya dah tua cam nih ada tanggungjawab..
nak tak nak..
kena bangun jugak..
hihi..

Mak Lagenda said...

Tak kisah la ujan pg ke, malam ker, yang pastinya..ujan memang menyeronokkan kita!

gadisBunga said...

bab ngantuk tu la yg paling tak menahan sekali. kadang tu rasa mcm nak extend je tido, nak kuar lambat. tapi kalau lambat...ha amek! layan la jem sampai esok. heheh

Adzrien Shoppe said...

setuju bebeno dgn aiman..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

huhuhuhuuh...kalau hujan pagi2 memang best no...TAPI kita yg mak2 ni kena gak bangun awainya...

Izan Ishak said...

kalau muhaimin.. time hujan2 waktu senam... senam dalam kelas ajelah katanya. dia suka aje.

Pok Amai-Amai said...

Sy hari2 klu odt g opis, asik menguap je keje. Adeh!

Melati Qistyna's Mummy said...

Ahahah, mmg mengantuk pon muka kc tuh, :D

Peri PiA said...

mmg mencabar hjn pagi