Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Pedas, Masam dan Manis.

Hari ni kita bawak bekal Ayam Sambal Berserai yang kita masak lepas Subuh tadi. Yang bestnya, tiap kali kita bawak bekal tak pernah untuk makan seorang sebab nama pun makan dengan Geng Makan, so haruslah masak lebih supaya yang lain dapat merasa sama. Pastu kita goreng tempe. Bila nak makan kita colek dengan Kicap + Cili api. Fuihhh .. bertambah-tambah kitorang makan .. dah la nasi panas-panas. Dan dan tu terbayang gemuks la kita pasni*pas makan baru sedar?* Eh .. tak pe lah .. makan bersama .. gemuk pun sama-sama. Kitorang kan Sehati Sejiwa. Hehehe.

Pas makan seperti biasa haruslah ada "Desert of the day"

Desert pilihan hari ini adalah yang masam

Makan dengan Sambal kicap yang pedas dan manis.
Dah senak perut baru nak sedar diri. Hehehe.


16 comments:

kakcik said...

Alamak Ella... tiba2 kakcik rasa ngilu! Kakcik memang agak alah dengan yang masam2 ni walaupun wajah kakcik taklah manis... hehehe...

pena rozie said...

meleleh air liur....

Izan Ishak said...

kakchik ni saje je dera izan ngan kesedapan tempe grg cicah sambal kicap... nak juga!

pelam tu..alahai... mengidam lah plak...

hidayah said...

satu lagi entry yang buat lapar..
ohh....

gulp..telan air liur lapan ratus kali ooo tengok itu desert sama sambal kicap..

ahhhhh..

:)

bujal X said...

tak sebu perut?

Filla ~ Kasihs said...

alamak kakchik, kecur ailioq hahaha

YATZAKIE said...

peh..mangga kak..my feveret tuh..hihi

POSH76 said...

sedapnyer mana nak mangga muda ni!!

Pok Amai-Amai said...

KC, tgk mangga tu...terus jadi ngilu gigi sy. Gigi sy dah tak larat nak mkn masam tu.

Yaya Azura aka Naz Azra said...

ololo kak chik!!
buat bijik mata ya cerah je tengok pelam tu..

deno said...

wow!!! ni buat deno meleleh air liur tengok kicap pedas makan ngan buah tu... :)

!eNa PnG said...

woo..sedapnya plam tue.. nak nak nak....

Irfa said...

KECUR AIR LIUR TGK CILI TU

eni said...

terpaksa komen...hehe...pasal nampak buah pelam cicah kicap...my fav...telan air liuq aihh....:)

Melati Qistyna's Mummy said...

Halahai... Menderu2 ayor liur neh, hehehehe

Ummiakid @ lily said...

tension nengok....kecur dan leleh sehhhh....