Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sebijik Epal Merah

Sebijik Epal Merah mungkin hanya sekadar pelapik perut atau 'desert' pada sesetengah manusia.
Tapi buat aku .. Ada 'sentimental value'

Tapi .. mungkin lepas ni dah tak tertelan epal tu lagi
Sebab epal yang dulunya membawa bahagia .. 
Sekarang jadi penyebab duka.

Selamat Tinggal Epal. 

14 comments:

cheqna said...

ayorrkkk
kenapah ini wahai kakchik???

gadisBunga said...

tapi apple pie sedap kak!

kakchik@ella said...

@Cheqna .. mentafsir makna tersirat di sebalik sebijik epal, cheqna. Hehehe.

kakchik@ella said...

@gadisBunga, Apple pie? OK. blh diterima sbb it's no longer the original apple .. merah nya pun dah tak da. Jom p pekena together, GB.

Kella said...

ada citer tersirat di sebali tersurat! apa pun, sekarang sedang melantak salad buahan... epal merah juga termasuk nih! hehe

yana halim said...

epal apakah itu? blur nih....huhu...

Pok Amai-Amai said...

Alamak....bai epal merah. Jasamu dikenang. Uwaaa!~

Tina Othman said...

sebijik epal sehari untuk mengelakkan ke doktor - hihi ada kena mengena ke

Ardini Humaira said...

epal ape tu KC :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ni musti kes apple merah skg dah tak kerangupan dia dah ni.....

perkara tersirat & tersurat tu hanya kc ja yg tau jwapan dia kan...

Melati Qistyna's Mummy said...

Uiks, apa kes ni... Hukk

Alin Marlini said...

kenapa kak chik ?

Anonymous said...

Macam lagu trajedi buah apple je?

Peri PiA said...

rahsia disebalik epal