Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sunday ~ What i miss and what i have done

Sabtu malam dah plan apa nak buat sepanjang Ahad. Kalau ikutkan jadual, memang bizi dari pagi sampai petang but actually, "sampai malam". Walau penat .. walau ada yang kita terlepas ..  kita lega sebab the major things, settled.

As early as 9:00 am i da on the road. Kalau ikutkan plan .. 1st destination is Semenyih, 2nd Bangi, 3rd back to our house in SU, 4th Meru, 5th SU again, 6th DC dan untuk semua lokasi dan acara tersebut, i am the Driver. Dari PLUS Highway ke Lebuhraya Sg. Besi, jalan adalah sangat cantik. Exit Kajang menghala ke Semenyih, the road is so clear*hepi* tapi ke hepi an kami tak lama sebab sebaik je Exit Rinching/Semenyih, hambek kau dia punya jem. Masa ni stress dan nak nanges tapi tak boleh la, kannn .. Supermak kena la kuat, pe kes cengeng-cengeng. Finally, i only reach Taman Tasik Semenyih at 11:30 am dan urusan di sini selesai hanya sekitar 12:15 tengahari. Sad. Frust. You know why? Because at this time, i have to skip my 2nd agenda kat Bdr Baru Bangi cos its too late. Jemputannnya Minum pagi tapi ni dah tengahari. So, 20 biji Mini Pavlova buah tangan buat Datuk LF dn famili jadi korban kami di dalam kereta hari ini. Betul kata orang, merancang kita menentukan Dia.  I never expect Pekan Lama Semenyih yang sepi, tenang dan aman satu ketika dahulu "jem" teruk pagi ini. 

Mini Pavlova ~ Buah tangan buat tuan rumah. Sayang hajat tak kesampaian. Tak pe lah. InsyaAllah .. lain kali*pujuk diri*

Dari Semenyih balik via highway almost 1:30 sampai rumah. Goshhhh .. hari ni kenduri kawin anak Kak Yah and i promised my friends to go together. Hanya ada 45 minit untuk rehat before i get ready ke rumah kenduri di Meru, Klang.

Menunggu kanda dalam kereta

Aiman kata .. Mama ni tadi kata penat, nak cepat tapi tang mekap .. Sempat!! Elehhh .. colek sikit-sikit jer .. bukan mekap pengantin pownnn. But i tell u, i really like the blue kebaya .. dijahit oleh Mahrus, my Tailor in Jakarta. Sulam penuh dan meriah make me tetiba 'feeling' diva. Ececece .. tetiba jer. Hehehe.

Lepas jemput Kak Zana, jemput Kawan 'aerodance' saya Nana with her dotter Husna. Alalalala .. omel la korang. So sweeeet.

My bestfriend Profesor Dr. Rozzana @ Rumah Kenduri. Tuan rumah jamu Nasi Ayam buat tetamu sayangnya lauk habis. Tinggal nasi, sayuran dan sup sahaja. Unexpected things happen sometimes, kan. Kesian Kak Yah rasa bersalah tapi tak pe. Kami minum air, makan kerepek, kueh dan borak sahaja meski "tummy" merengek mahu diisi. Rilek arr .. jap lagi kita singgah mana-mana makan. Gitewww ler alkisah "tummy" kami bertiga satu hari di hujung minggu.


Yeayyyy .. makan Nasi Ayam Gemas di Alam Jaya. Boleh la tahan rasa .. se boleh tahan harganya. Tapi kannn .. Nasi Ayam Bukit Bintang tetap no. 1 di ingatan.

Sampai rumah before 4:30. Rehat sekejap before i keluar balik at 5:30 to meet another friend, Eja di Desa Coalfield. Sayang Zilah tak dapat join even sudah berjanji bersama. Sekejap je di rumah Eja cos by 7:30, i reached home .. feeling tired but satisfied. 

I have a very long list of things to be done/persons to visit. I hope i can manage it well. Thick whichever done and KIV unsettle. Kadang-kadang orang pandang what i done ni remeh and unnecessary but for me, visiting people, menjalin dan mengerat silaturrahim sesama insan, penting dalam kehidupan. As long as kita boleh 'cope' dan tak membebankan, pe salahnya, kan. Yang penting hari ini .. i make Aiman happy and proud of me. Dalam hidup, kita kena set 'goal' or target and go for it. I'm happy. Aiman happy. We are happy. Syukur Alhamdulillah.


14 comments:

kakcik said...

Tak ada rezeki kakcik nak rasa mini pavlova Ella tu. :(

SYANI said...

KC, you look nice in blue! Cun!

pinky said...

KC sgt gojes pakai celak mcm tu....serius!!!

diana said...

petang ni nak masak nasik ayam la..
sup memang dah ada..:P

wahida said...

wah...cantiknya KC punya kebaya tu...sweet sgt!!

Daddy Ziyyad said...

takpe..ada lagi gathering lepas ni, boleh bawa lagi pavlova tu. :)

miloais milo said...

comelnya tuan tanah!
hik hik hik

dan pavlova itewwww.. buat minum petang molek banget kakchik!

Mama Damia said...

sgt mengiurkn pavlova tu..huhu

thanks kc sudi dtg uma eja..:)

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Tunggu jugak semalam. Tapi mengapa, next time, insyaAllah kita berjumpa .... bulan syawal nanti

sudipVSsenduk said...

supermom! cantik & cergas

Farah Shamsudin said...

kc, cantik!!

C i k P i p i T e m b a m said...

cntik kebaya tu.. hehe , sis , semenyih mmg selalu jem lagi2 kt pekan tu.. kita stay kt tman pelangi semenyih je. hahaa.. so tau la hari2 cmner kan.. :D

Pok Amai-Amai said...

Mmg takde rezeki nak attend majlis sarapan tu. Nmpk berselera je Miss Pavlova KC tu. Yummeh!

Jam sbb perayaan hantu kan?

kakchik@ella said...

@Pok Amai-Amai, not so sure la Farra but the jam really hurt. Gila panjang. Gila lama duk kat situ.

@Cik Pipi Tembam ..
meme sokmo jem gitew eh. Alalalal .. tak syok arr kampung2 pun da jem.