Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Si Mata Duitan

Ini Tentang Si Mata Duitan.

Begini rupa si Mata Duitan according to En. Google
Belek mata korang sekarang. Ada macam di atas tak?
Well .. not me. Fuhhhh .. selamat.


Si Mata Duitan .. apa sahaja yang dilakukan mahukan Ganjaran. Means, tak da nya nak buat kerja secara ikhlas @ tolong dengan rela. Setiap pergerakan, setiap langkah, setiap tindakan harus ada ganjaran. Bab 'calculation'  ... 'tip top'. Kalau udah dikira sebanyak itu .. atau ini bahagian dia .. maka itu sahaja. No add on top-up. In a simple word .. "Berkira".
Everything is about Money, Money .. Money.

Si Mata Duitan jugak .. kalau dengan yang berduit, dia happy. Kalau u dah tak berduit .. "Get lost from me".  Eh .. jap .. Apa kau fikir aku Bola? *sempat drama* ... Hehehe.

OK lah .. tak perlu  nak panjang lebar cos i'm sure you have seen or met this spesis. As for me, i always believe that in life, we should implement "Memberi dan Menerima" Concept. Bukan kaut sahaja semua tapi diri sendiri tak nak keluar apa-apa. That's too much. Orang yang suka menerima tanpa ada hati untuk memberi .. that's the real MATA DUITAN, i guess. Betul tak?

9 comments:

cheqna said...

tiba2 mata kuar simbol $$$$
banyak nak pakai $$$ ni kakchik..=)

miloais milo said...

iols konpem dah kat mata iols tak de $$$ ni...
so iols bukan jenis gitu... hik hik hik

memang payah ngan umat mata duitan ni... sanggup buat apa saja - janji $$$ masyuk kekdahnya!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

duit bkn segalanya

alinac lover said...

adik yong ckp yong mata duitan huuu sampai hati dia

kakcik.. hotel kt vietnam tu yong tgl di equatorial. best jgk hotel tu

waaa brapa hb mau terbang kc

kak ina kl said...

akak pun suka dengan duit tapi taklah jadi mata duitan.

sekarang ni jarang orang nak tolong percuma kecuali ada imbalannya..nak buat camner..kalau tak ada duit sekarang ni memang payah sebab nak buang air pun kena ada duit.

Kunang-Kunang said...

Betul Ella kata org 'you get what give'.

Bro Azkar al hamidi said...

err.. mcm mana pulak mata duitan blog? hehee

update sbb nk dpat erning.. hehehhehehe :P dikira x?

Cik Ina Do Do Cheng said...

Ella banyak orang cam tu sekarang ni, lagilah kalau nampak kita murah hati sikit mulalah nak pijak kepala kita .setuju ngan milo

Azian Elias said...

i pun si mata duitan.. bestnya.. macam2 boleh dapat kalau kita mata duitan..hee