Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bila Akak Good Mood ..

Bila akak good mood, akak tengok sume benda suka ..baru tengok jer dah jatuh cinta  ... mula la timbul rasa ingin memiliki .. gatal je tangan akak capai itu ini .. ringan kaki akak keluar masuk 'Fitting Room' bawak itu ini dan menangislah dompet akak sebab susut hari ini. Hehehe.

Memula beli stokin kat S & M dulu. RM5.90 untuk 3 pasang .. nak letak kat kaki je, ok la kan. Paling penting pasni Aiman mesti tak 'cilok' stokin mama lagi .. takkan Aiman nak pakai stokin bunga-bunga kot? Hehehe.

Pastu kita beli sweater labuh ni kat cache cache.

Pastu terbeli yang ni pulak. Ter? Ter? Ter? Siap masuk Fitting Room menerai ko kata Ter? Kehkehkeh .. nak sedapkan hati la tewww .. Hehe. Tu la masalahnya bila akak 'Good Mood' .. 'menjadi' je .. kempis dompet pun macam tak rasa apa-apa*balik nanti baru menyesal ..hehe*. Tapi cuba kalau akak tak ada 'mood' ,,, baju paling cantik di dunia depan mata pun akak buat 'dek' je .. orang nak belanja pun akak buat tak tau je .. macam tu la kuatnya pengaruh 'mood' atau emosi dalam kehidupan kita, kan. Kalau boleh nak hepi hari-hari .. nak good mood selalu tapi kita manusia .. kena telan yang pahit jugak bukan yang manis jer.  Eh .. OK lah ye. Panjang lak membebel pagi Ahad ni. Eh jap-jap. Nak cerita sikit lagi .. Semalam petang, akak ada Janji dengan Cermin pastu 'berbelanja' lagi. Haihhhh .. penyek habis dompet akak bulan ni. Hehehe. 





7 comments:

Marina Monroe said...

Salam,

Good mood dan ada duit baru boleh jadi ter ter ter

Kalau tidak, memang tertengok2 sampai keluar/balik bershopping ajer..hihihihihi

Aidah said...

bila 'mood okey' semua indah kan kak.. bila 'mood tak okey' semua serba tak kena..

mama maman aka yana said...

untung org niaga kalu mood ok je kannn.. hahaha.. sy pun cam ada mood ok tp cuba tolak kuat2.. byk benda nak kena kuar dt tak lama lg.. so kena jimat2 sikit.. hehehe

kakyon said...

kakchik..
ternyopping yek..hehe

Melati Qistyna's Mummy said...

Hehehe, kalau gd mood, Ada org nak banje, dabel gd mood tu kc :D

wahida said...

saya pulak kalau gud mood suka mkn eskem...hehe...

p/s: KC, ada no fon supir di bandung tak? budi dah mula buat hal la...dia dah pandai demand sekarang ni...kesian kawan2 saya...buat malu saya je promote si budi hampeh tu...nyampah...

nnt KC reply kat blog saya yer...

Peri PiA said...

micheal ong ;)