Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kenapa I Suka Sangat Dengan U?

When a friend of mine recently pass this comment ...
Kenapa I Suka Sangat Dengan U?
It makes me thinks ..
Kenapa orang suka kita?

After a deeper thought ..
The answer is still the same ..
Peribadi kita
Sikap serta pandangan kita terhadap sesuatu ..
Keselesaan seseorang itu bertemankan kita

Tapi reailitinya ..
Tidak mudah menjadi yang disukai dan disayangi 
Kerana  kalau ada yang suka .. ada jugak yang tak suka

Tak boleh puaskan hati semua orang, kan.






14 comments:

kakcik said...

Ya, mustahil untuk kita memuaskan hati semua orang kerana hati kita sendiri pun kadangkala tidak dapat dipuaskan. :)

cheqna said...

itu normal kakchik..
nak puaskan hati semua orang memang tak la kan.
manusia kan UNIK =)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

betoi tu kc tak semua benda kita boleh puaskan hati org ni....

Pok Amai-Amai said...

Betul. Payah nak puaskan hati org. Sblm nak puaskan hati org, ape kate kite puaskan hati kite dulu. Yelah, ade kes...kite asiklah nak jage ati org kan? Tp ati sendiri terkapai-kapai. Ouh...sedih!

Sherwieyna Muzzawer said...

BETUL BETUL..bukan senang nak puas kan hati semua orang, takpelah yang penting kita hepi..:D

hidayah said...

i pun suka u..

hehe..personally saya tak kenal akak..
tapi saya adalah sangat suka baca karya penulisan akak..

secara tak langsung saya suka akak
la tu..

~~lalala..~~

Liza @ Adzriel AB said...

yg baik kita teruskan, yg buruk kita perbaiki lagi. makin ramai yg sayang KC. yg benci tu biarlah dia.

Tina Othman said...

betul, ada yg suka, ada yg tak suka, yg suka, alhamdulilah, yg tak suka, nak buat macamana, takkan lah kita nak kena berubah semata nak bagi org suka

Farah Shamsudin said...

betul kc.. kite tak bole puaskan hati sume orang.. yang penting jadilah diri sendiri..:)

miloais milo said...

memang payah nak puaskan hati semua orang
sebab setiap orang punya citarasa dan pilihan tersendiri...
the best - be yourself - dan buat yg terbaik dalam apa jua yg di lakukan....

zool said...

Hidup memang takkan dapat puaskan hati semua org. dpt puaskan beberapa org cukuplah

qemaishak said...

harap ramai yang suka la dari yang xsuka kan kakchik..kita tak sempurna.

wira said...

ehem ehem
lepas ni boleh la pakai .com pulak kan :p

Aku Ibu Muda said...

errr..kalo yg suka sesama jantina tu ok...takpe...(harap2 bukan suka yg songsang tu la)

ni masalah bila jejantans nak mengelilingi...huhuu..takot....