Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kertas Kerja

Kadang-kadang bila kerja tengah banyak, terpaksa korbankan masa rehat dan cuti, tak ada pilihan. Tambah menyakit dan menstresskan bila time tu lah mesin fotostat 'jammed', computer 'hang' , network shut down - betul-betul menguji kesabaran dan menyesakkan jiwa. 

Dokumen-dokumen yang buatkan kami kena kerja meskipun rakyat Malaysia yang lain sedang bergembira meraikan Pertabalan Agung Baru kita. Masuk pukul 11 .. 6 petang ..'everything done' .. dan pagi ini siap berjilid dan dihantar dengan selamatnya. Hari ni lah tender tutup .. hari ni lah Meeting ... hari ni jugaklah nak fix appointment untuk Boss .. haihhh. Tapi yang bagusnya .. Dokumen tender siap, Progress Report pun beres juga. Dan sekarang .. masa untuk bertenang setelah hati bagai ditendang-tendang mengejar masa menyiapkan kerja.

8 comments:

mama maman aka yana said...

buat sorang kah..?? bagusnya la KC nih.. untung bos dia dpt pekeja berdedikasi camni..:)

wahida said...

amboi...bznya KC...

Pok Amai-Amai said...

KC, ade replacement cuti tak?

Huda said...

fuh banyaknya..tapi bila dah settle hati pun senang kan..

Nini D.. said...

sabo kakchik...sabo

munna said...

WAH BZ YE KC.... TAPI BILA KERJA SIAP SEMUANYA HATI PUN SENANG KAN KC

diana said...

kakchik ni betul2 seorang yang utamakan kesempurnaan la..buat kerja sampai habis.mesti bos sayang..:)

Peri PiA said...

komited