Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Masak Simple-Simple

I think one of the best profession in the world is Chef. Masak-masak pastu bagi orang makan. Chef will definitely feels happy upon receiving compliments from one satisfied Customer. Pastu cukup bulan dapat Gaji. Best. Best. Nape la dulu tak terfikir nak jadi Chef ye? Ehehehehe .. dok bayang yang best-best sahaja sedangkan best comes package with tak best. Tiap benda ada "Pro and Cons", wahai Misz-Ella .. you must always remember that.

Sambal Sardin + Kentang. 
Hmmm .. takat tu je la skill teman sebagai Chef. Tapi bila dipuji  .. Tiap-tiap hari kita makan sedap-sedap, kan Ma .. Hamboi dan-dan tu i feel happy dan bersemangat mahu masak lagi.

Ikan Kurau Masin Goreng
Seriously ai bukanlah peminat Ikan Masin. Layan sesekali .. boleh lah. Hmmm .. teringinnya nak masak sedap-sedap dan grand-grand untuk Famili. Tapi takat 3 mulut .. cam tak berbaloi. Hmmm .. OK lah. Sekian Entry Main Masak-masak untuk Famili. Mekaseh baca ye.

18 comments:

laskar pelangi said...

waduh waduh waduh...terliur tgk hidangan lazat tu semua =))

Kunang-Kunang said...

Salam Ella,

Yang simple macam nilah lagi membuka selera.

Kak ani pun suka juga sardin ni. Tapi kata orang jangan selalu.

✿ pink velvet ✿ said...

wahh! mcm sedap je tu :)

Yatie said...

tngk menu sambal sardin buat lapar lerrrrr..simple tapi menyelerakan..kalau makan maunya bertambah nasi dan lauk..

Melati Qistyna's Mummy said...

Ikan masin kalau time x selera mkn, kalau Ada mmg syiok :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

kak chik samalah kita 3 mulut je yang makan. alah masak simple cam ni lagi sedap. Sambal sardin + kentang dulu kini dan selama-lamanya : )

Nads Couture said...

blog sgt best untuk dibaca..nice blog..

Nads Couture said...

blog sgt best untuk dibaca..nice blog..

Chekgu Azrine said...

Sambal sardin pun sodap sis!!

Chekgu Azrine said...

Sambal sardin pun sodap sis!!

Sandra Azwan said...

kak chik, sandra terror buat sardin dengan kentang tu.....haha

p/s: dengan bangganya cakap terror buat! haha

misz sheyla said...

kadang2 makanan yg simple wat kite ag selera...siyes tengok gambar pun tersae nak g makan skang gak...hueee ane nak cari ikan masin ni...

Nurfaizah M Nor said...

kc, kdg2 yg simplelah lg terangkat.. silap2 bertambah nasi sampai 3, 4 pinggan...hehehehe

Alin Marlini said...

SMPLE TU YG SEDAP KC:)

CikLilyPutih said...

hi k chik,

kite suke sambal sardin...

Pok Amai-Amai said...

Sy pun ade mslh mcm KC. Teringin nak msk grand. Tp 3 mulut je nak masuk, kan? Adekah berbaloi? Adeh....

eliyaezlinalias said...

sadin!!!!!
lamanya xmakan sadin..huhuhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

yiha..dpt tgk masakan akak lg..rindu kat sis..huhu