Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Dance, Dance and Have Fun

3 hingga 5 kali seminggu tak sah la kalau tak ber 'exercise' kecuali kalau ada sesuatu menghalang. Rutin biasa dari dulu sampai sekarang. Berjogging di taman awam, mengangkat besi di Gym ber aerobic dan sekarang mencuba 'aerodance'. Sekarang ni kalau tak 'exercise' badan rasa tak sihat dan bangun pagi mesti 'moody'. U see .. U see .. that's why i cannot tinggal. But i make sure before exercise i must dinner with my family.

Wednesday night @ Meru ~ Sampai je ramai yang tegur. Ye. Hari ini saya sangat berbeza. Tshirt oren, seluar dan aerobik skirt kelabu, jam tangan merah, head scarf biru dan kasut sebelah hitam sebelah putih biru. Entah kenapa malam ini mahu feeling "Buta Warna". Ekceli tersangatlah sayang mahu berpisah dengan sepatu itu maka haruslah pandai kita berbahagi kasih agar yang lama tak rasa diketepikan begitu sahaja. Wahhh !! drama. Hehehe.

Me & Zura Helme. 
Opss  .. jangan pandang kasut saya lama-lama.
Tersama kaler me and Zura malam ni. Cun kan? Cun kan dia? OkOk. Jgn tengok lama-lama.

Sebab kami sume sudah berpunya.
*Zura Helme, Teacher Tinie and Me*

Pastu Pinky @ Yanti join sekali

Then more and more join us

Merenung ke atas ... skodeng cicak ke? Hehehe. 
Ohhh Kak Jijah*depan ai* ada juga. Dia sudah bercucu tapi masih aktif ber aerobik. She inspired me to keep on going .. doesn't matter whats your age yang penting ada kesedaran untuk menjaga kesihatan diri.

Teacher Tinie*belakang ai* yang awet muda. Best kelas dia. Nice music, simple step and energetic but dont worry .. kalau Kak Jijah yang dah bercucu boleh .. yang lain-lain pun mesti boleh.  Teacher Tinie always encouraged me to keep on teaching. Dia pemurah .. rajin supply material kat ai. Dia selalu bagi tips dan tak kedekut ilmu. Tq for your support Teacher. And to all Teacher who has contribute to my life, this is for you ~ TQVM. AILEBIU LAH TEACHER.




18 comments:

CT said...

1, 2, 3 angkat....bestlah gi gym..nih nk start balik dgn anak balik...makin domok..huhuhu

azam said...

:) nice...sihat badan

hidayah said...

hoho..

kalaulah saya serajin itu..

:)

POSH76 said...

kelass bessnyer dapat dancing ramai2 ...body semua mantop!!!

SYANI said...

Comel skirt KC..

Acik said...

cheewahhh ... ini buat bersemangat nak aerobik nih!
yes, 1, 2, 3 ... hehe

Tina Othman said...

cantiknya body masing-masing, tak skinny tapi sangat mantap & ada tone, jeles tina hehe

exercise ni boleh jadi addicted kan kc, tina takat buat kayuh basikal je, dulu2 buat jugak aerobic, la ni cd tah mana hilang, dari tak workout langsung, kurang-kurang ada jugak keluarkan peluh walaupun cycling tu low impact exercise

teringin nak join aerobic class, tapi tina malu hehe, mungkin tunggu budak2 besar, boleh lah join

sudipVSsenduk said...

kalau pi gym tak pernah join aerobic.. buat workout je

Hanis Azla said...

bestnya kalau dpat join.. saya dapat buat dpn lappy ngadap utube aerobics aje kak..

Daddy Ziyyad said...

Betul tu, kalau dah biasa work out, mmg akan sakit2 badan kalau 2-3 hari tak bersenam...berapa monthly fees kat Celeb fitness tu ya? Saya & wife join fitness first.

Unik tu pakai kasut lain lain color! kena berani! hahaha

Pok Amai-Amai said...

Sporting betul kwn2 KC. Suke je tgk. Mst fun kan aerobic mcm nie. Syoklah!

Ummiakid @ lily said...

tersangat lah jarangnya exercise...kalau aerobic lagi le semput kc....tingin gak tapi malu aii...badan kering tapi stamina out...

Nurfaizah M Nor said...

bestnye kc.... seronokkan kalo ada geng buat aktiviti mcm ni... iza nak join bleh? jeleslah.... body sume nmpk fit!

Ati Masrif said...

comei2 semuanya..

tak sabar kita nk tunggu syahmi
besar dan boleh di tinggal2kan
boleh mummy dia gi buat cam ella buat tu..huhu


p/s: badan pun dah makin berat..haii!

el said...

nak join nak joinnn bestnye..kalo lah ada ms nak je turun nak dance sama2..mmg suka lah riadah cam ni

Melati Qistyna's Mummy said...

Wahahaha... Mmg Kasut yg abby pasan dl... :D

Peri PiA said...

oo meru,seronok ;)

Irfa said...

patutlah akak punya badan cantik
aerobik rupanya