Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kucing Garek Cik Yam ....


Salam korang.  Korang suka kucing tak??  Aku  suka.  Dulu penah bela kucing.  Nama dia Madonna.  Chewah ... nama tk nk kalah !!  Dh la tuan kucing nama Ella ..  kucing pn nk gak nama artis !!  Hahaha .. time tu Madonna tgh meletopsss dgn lagu 'Wat a Virgin' ye korang, so 1 rmh sbulat suara tuk bagi nama kucing tu Madonna.

Tapi Madonna dh tk da ... dh lama mnghilang.  Kali ni nk cite psal Kucing Putih Garek Cik Yam.  Cik Yam a.k.a. Mary ialah kwn gossip, kwn jln2, kwn brgaduh, kwn aerobic, kwn mkn2 dn mcm2 lagi la yg duduk btl2 sblh rumahku.

Tu dia .. 

Cik Yam sgt2 suka pada kucing.  Asal ada kucing singgah rmh dia, sume dia bgi makan smpai kucing tu jatuh centa kt dia dn tk nk blik2 ke tuan asal dh.  Kuat tul pengaseh Cik Yam ye.  Hehe ...

Dlm byk2 kucing yg syok kt Cik Yam, yg putih ni la yg paling garek sekali.  Dlm bahasa yg korang senang nak paham, garek juga brmaksud 'gediks' ye.  Ya Rabbi .. dia ni pntang nmpk Cik Yam,  brdecit2 mulutnya tk henti2.  Gila attention tul dia ni tau !!  Tu blm tgk dia kelam kabut lgi .. hbis pagar rmh dia lnggar.  Hahaha .. tk biol ke kepala ko kucing ooi ??

Ada 1 ari tu, kira2 pkl 2 pagi .. ttiba je dlm bilik aku ada bunyi mengiau.  Aduh ..  trganggu tidur 'Sleeping Beauty'  hehe ... Aku punya la trkejut, aku pun jdi 'Spy baba' arr skjp ... tgk2 kucing putih Cik Yam.  Ya Rabbi .. camna ko blh masuk rmh aku time2 aku tgh syok tido tu ??  Dh masuk susah nk suruh kuar lak tu.  Jenuh kitorg main kejar2  dgn dia awal2 pagi camtu.  Tgk2 rupa2nya dia masuk ikut tingkap bilik mandi.  Fui Yo ..  bagus gak eh .. ada extra security rmh aku tu.  Hehe ...  




4 comments:

::sherry:: said...

cool gila nama kucing madonna ! haha.. =D.
mana la madonna pegi ekh ? btw, kucing putih tu comel. ala. semua kucing pon comel tahap melampau. haish. ;)...

btw, thanx singgah blog saya. Saya dah follow sini.=D

kakchik@ella said...

mekaseh ye sherry .. setuju 200% dgn awak yg sume kucing comel. hehe ..

Stubborn Gurl said...

kebetulan sy tgh mncari anak kucing utk di adopt ni kak..
kalau2 ade,sedekah2 la ye..hahaha

the bert said...

kucing..
x suke sgt r dgn kucing..
tp kdg2 tgok ank kucing yg kecik2 tu cute gak..hehehe