Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Lagi2 Tentang Aku ..

Hahaha ..
Dah tentu la ni blog aku .. takkan nak citer pasal orang lain pulak.
Btl tak?? Hehe ...

Kwn2 rapat kan, suka label aku glamer, brgaya, vogue. Pndai la korang ..  Muka Pengkalan Tak Sudah aku ni pon korang labelkan camtu. Tang mana tah yang korang tgk .. lain la kalo aku mekap 4 inchi !!  Hahaha .. Jgn kata mekap .. aku brbedak pun sehari sekali je.  Org lain tu aku tgk lepas mkn tepek bedak .. Lgi satu, kalo ko suruh aku bermekap2an, jgn harap la.  Hancussss .. silap2 jadi clown.  Hehe.. Dah la tak reti mekap, disuruh belajar mekap pun tak mau.  Hehe .. rimas .. rimas .. Aku lbh selesa  'freekan' kulitku .. biar dia bisa brnafas .. hehe ..

Tgk .. lipstick pun tak da .. pemalas tul aku eh ?? hehe ..

1 lagi 'hidden character' aku yg ramai tak tau .. sgt2 penyegan dn low profile.  Tmbh2 lgi depan 'crowd' ... lgi aku gelabah. Kalo ko suruh aku kejar artis pastu mintak autograph kat dia, jgn harap la. Aku segan.  Kalo ada yg bagi perhatian kat aku tu dtg sndiri ye, tak pernah trfikir nak tarik perhatian org. Dah org pandang2 .. aku nak buat camna. Hehe ... Silap la kalo ada yg ingat aku sngaja nak tarik perhatian org, bkn aku la weih.  Korang tak tau camna perasaan aku bila org pandang2, serba salah tau ..  rasa mcm nak patah balik je.  

Kat opis pun camtu. Tak reti nak curi perhatian boss. Kdg2 kna marah sbb karakter aku nih .. Sukatik diaorg la .. diaorg tu mmg 'gila attention' - sikit2 nak aku. Dlm prkataan lain aku 'bkn gila glamer dn gila attention arr' (walaupn kwn2 labelkan aku glamer .. hehe)

Adik-beradik ??  Yg sama bin dan binti 11 org .. yg abah lain sorang. 12 org sumenya. Ramai kan?  Korang bape??  Yeszzz .. aku menang. Aku no 4 ye. Ada abg, kakak, adik pompuan dn lelaki. Lengkap dn meriah!! Brsyukur dn bahagia punya famili sebesar ini.  Alhamdulillah ..

Anak ??  Sorang je.  Korang heran eh??  Soalan favorite 'Nape 1 .. tk nak lgi ke?'  Malas citer pjg .. letih la nk bukak sejarah dulu2 tu ..

Masa umur Aiman 30 hari

Anak aku - dh 14 tahun .. dgn Aisyah di Jakarta.

Nama betul ??  Norzaila.  Kt rmh di panggil Kakcik .. Zaila panggilan masa sekolah. Nama Ella muncul di alam pekerjaan.  Sejak jumpa kwn2 sekolah, nama Zaila muncul lgi.  Mcm janggal je aku dengar .. sib baik aku mnyahut .... Paling suka di panggil Kakcik, cam mesra je .. hehe ..

Umur aku??  37 tahun.  Sikit je lgi nk lalu atas 'red carpet geng2 40an'.  Tak sabar nih.  Tnggu kedtgnku ye geng .. jgn lupa bentang carpet merah utk i tau.  Hehe .. Insyallah .. pjg umur smpai la ke situ .. Harap2 masa tu sume graf mkin naik arr .. tmbh matang .. tmbh rezeki ..  tmbh cuns (ye ke blh?? tmbh kedut's ada la) .. hahaha  ...

Asal mana ??  Abah org Kelantan, Mak org Perak. Lahir kat Hospital Leela Ratos, Jln Pudu.  Sukatik korang la nk letak Kelantan ke .. Perak ke .. yg pastinya IC akak KL.  Hehe ..

Kerja ??  'Jaga' - bkn Tuan Besar tau.  'Jaga Boss' la korang !! Hehe... Ari-ari guna jari-jari halusku utk menaip.  Kalo 'dia' blh brkata2, mau 'dia' mintak pencen kot .. dh 20 tahun menaip ooo ..

Di Bogor, Jawa Barat, Indonesia

Tahap pelajaran ?? Tak tinggi pun .. takat Diploma je.  Korang lgi terror dari aku .. kn korang kn. Suka bila ada org bijak pndai sudi brkwn dgn aku .. mekaceh ye .. hehe... 

Yg paling aku syg ??  Mama la, pastu Aiman. Pastu ... eh .. rahsia .. tk nk share .. hehe .. dnt worry .. some of u in the list ok ..

Yg paling aku benci ??  Hipokrit .. ckp besar .. bodoh sombong .. brlagak .. byk lgi arr ..

Yg paling aku suka :- Byk sgt. Kena buat list nih .. hehe ..
1)Budak kecik dn org tua - best kalo dpt borak dgn diaorg.  They make me feel 'cool'. Yg muda ? Suka jugak .. hehe ..
2)Perfume - sblm tido msti spray perfume kat bilik. D msti suka nih.  Hehe ..
3)Channel 712 - Astro (The Kardashian, True Hollywood story .. byk lgi arr)
4)Drama2 Korea (Hero 'cunsss sgt' .. aku suka .. hehe)
5)Warna merah (warna lain pn aku terima .. hehe)
6)Kereta2 dari Jepun (tu psl keta aku dr sana .. hehe)
7)Bunga Ros (yg merah, pink dn putih paling suka)
8)Makan ... (paling suka nih .. hehe)
9)Shopping dan aerobic (terapi minda aku nih .. kdg2 terapi poket jgak .. hahaha)
10)memnjakn diri di spa2 (kwn2 rapat pnggil aku 'Ratu Salun' .. hehe)
11)spending quality time with special persons in my life (Ya Allah .. tak trkata nikmatnya ..)
12)kedai mamak (jgn gelakkan aku eh ...)
13)lagu2 rock kapak (ala .. aku kn umur byk .. retro la beb .. hehe)
14)holiday (tak leh slalu, kna simpan duit .. aku mlihat khidupan lgi 20 tahun ke hdpn) 
15)brcakap (let's talk - i'm sure we will jump frm 1 topic to anther .. trust me ..)
16)ucap 'I Luv U' pd org2 yg aku syg (Aiman pn di train camtu - 'Bye ma, I luv u' .. I luv u too Aiman .. hehe)

Byk lagi la korang.  Dh tak larat nak tulis .. dh habis idea pn ye jgak nih.  Hope to c u in my next entry.  Take care and Babai ...






4 comments:

alinac lover said...

wohooo..entri ni lg panjang..hehhe

alexa yussida said...

yeayyy dapat kenal akak lagi lagi n lagi bile baca en3 ni..:)

i luv u akak^^
klasik n comel sgt gmbr akak ngn aiman mase bby tu^^

cikpuanhady said...

ha'ah..comella gambar akak ngan aiman masa kecik tu..suka tengok..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

N@di@ said...

wahhh bnyak list akak suka :)
bestlah akak nih macam gila2 jugak :)like it