Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Selamat Berhujung Minggu ...

Salam korang ...

Selamat Berhujung Minggu ye korang.  Mesti mcm2 plan korang hujung minggu ni, kn.  Shopping raya .. bukak puasa kt luar .. 

Aku ??  Pagi Sabtu ni aku keja. Tp spt biasa .. Sabtu tak busy sgt compare tu hari2 lain.  Hari ni rasanya nak bukak puasa dgn mama.  Aiman dh mula mnyebut2 nak balik rumah opah.  Rindu kot kat opah dia ??  Ke dia sunyi sbb tiap2 ari bukak puasa br2 ?? 

Esok nak travel la korang.  Nak balik kampung.  Fther In Law masih di ICU.  Hari ni dh hari ke 9.  Semlm Dktor ckp tahap kesihatan Ayah makin mrosot.  Paru-paru Ayah dimasuki air lagi .. tekanan jantung ayah msih tak stabil.  Tak da peningkatan.  Aku sbnrnya adalah sgt2 sedih dn trtekan.  Bak kata Aiman .. Mama ni nmpk cam ok tpi sbnrnya ....... 

Ye.  Tuhan saja yg tahu perasaan aku yg sbnrnya. Aku sgt2 rapat dgn Ayah. Malah aku lbh rapat dgn ayah dari Mak.  Ayah peramah, periang.  Jgn kata dgn anak menantu dan cucu2, dgn jiran2 aku pun dia rapat, trutamanya si Mary.  Masa Ayah sihat, Ayah slalu dtg rmh aku.  Kdg2 smpai seminggu.  Masa Aiman kecik, dia slalu dodoikan Aiman di buaian smbil mengaji dn brzanji.  

Masa Ayah sihat jugak, byk kali aku brpeluang bwk ayah mkn angin.  Mmg hajat aku nk bawak dia dduk di hotel.  Ke Pangkor, ke Melaka ... byk tmpat kami pegi.  Aku tau ayah segan, maklumla .. dia org kg .. segan dia nk dduk kat hotel2 tu ... tapi aku tak kira .. aku bwk jgak.  Tiap kali raya, aku tak pernah lupa bgi duit raya kt Ayah.  Aku bungkus cantek2 dlm sampul angpau. Ayah segan .. sbb aku satu2nya mnantu yg layan dia camtu.  Kelakar pulak bila ingat saat2 tu.


I'm hoping for miracle la korang.  Surau kt kg masih buat Solat hajat dn Bacaan Yassin utk Ayah.  Saat2 mcmni, apa ye yg blh buat aku gmbira ??  Oh ada .. bila pgi2 bkak blog tgk ramai tetamu baru, aku senyum sorang2.  Tima kaseh ye korang ... Sudi mnjenguk blog aku yg tak semenggah ni.  

Korang .. apa pn yg korang lakukan di hujung minggu ini .. Semoga korang sntiasa diberkati dn di bawah kasih syg Allah S.W.T.  Doakan aku dn keluargaku diberi kekuatan utk melalui saat2 genting ini.  Amin.








2 comments:

farhana_aziz said...

cikgucomey doakan FIL kak chik sembuh cepat.banyakkan berdoa.moga2 m'dapat keberkatan Ramadhan.aminn~

kakchik@ella said...

Time kaseh cikgu ...