Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Saat Aku Tertekan ...


Saat Aku Tertekan ...
Sudah semestinya aku mngharapkan sokongan dari teman2 rapat, famili dan org2 trsyg.  Kalau boleh nak 'shoulder to cry on.'  Ada tak yang sudi pinjamkan bahu utk aku ?? Tapi korang kena siap sedia la .. aku kalo tengah2 emo tu .. bkn takat air mata .. dgn air hidung pn keluar skali tau.  Habis baju mahal korang nanti.  Tapi zaman2 sekarang ni, bukan senang nak cari teman sejati .. btl tak korang ??

Tapi yang sorang ni ....  Jgn kata nak pinjamkan 'shoulder to cry on'  dia marah aku lagi ada.  Korang bayangkan la .. tengah2 aku brsedih, penat dan risau .. tgk2 ada jgak org yang sampai ati tinggikan suara kat aku.   Aku pn tak paham.  Bila dah 'stuck',  terang2 diri sendiri yang salah, jalan terakhir 'twist back the mistake to me' ... tukar topic .. bingung aku sekejap.  

Kalau aku dh buat salah dgn org .. mesti aku mnyesal.  Pastu aku akan mintak maaf dgn org tu tak kira la cara apa pun.  Tak blh ari ni sok2 cuba lgi.  Ni tak .. trbalik pulak.  Haih .. entahlah.  Dugaan utk aku la tu. Tak pe la.  Walaupun aku trluka ... aku tetap doakan dia bahagia.  

Aku yang terluka ??  Tak pe ...  tak trlintas di hati ku nak balas mmbalas.  Yg aku tau, life must go on ... Tkkan nak brsedih sepjg hari ??  





2 comments:

Anonymous said...

Kita jangan sensitif sangat, cuba cool down dlu dan cari punca jadi macamtu. semua masaalah boleh diselesaikan.

kakchik@ella said...

mekaceh ye.