Tuesday, April 24, 2012

Sepetang Bersama Blogger

15 April 2012 ~ i attended Majlis Sepetang Bersama Blogger anjuran Denaihati Network. Actually, being seorang yang pemalu, tersangat lah susah saya nak attend Majlis sebegini. Almaklumlah .. blog Misz-ella biasa-biasa sahaja, Follower pun tak ramai, Traffik pun biasa-biasa jugak so sedikit sebanyak ia menyumbang kepada rasa kekerdilan diri saya di dunia Blogging ini. Tetapi e-mail jemputan dari En. Amir whom i met personally during Honda Insight Awareness Campaign tersangatlah susah untuk ditolak. So, i was there that Sunday afternoon .. menghadiri Majlis Sepetang Bersama Blogger anjuran Denaihati sebagai memberi sokongan kepada Rakan Blogger.

The Banner.
I sampai awal .. among the earliest rasanya? "Menepati dan Menghormati Masa" adalah antara ciri-ciri orang yang berkualiti. Hehehe. BTW, pihak Denaihati juga menganjurkan Seminar Wordpress dalam waktu yang sama and the response was good.

The Stage

Tuan Pengerusi membuka Majlis dengan Kata-kata Aluan Selamat Datang




Perkongsian Ilmu Blogging oleh Encik Amir dan Blogger-blogger lain.

Cenderahati dari pihak Denaihati



Cenderahati dari pihak P1 who also sponsored the Event. Well, memilih pihak P1 sebagai Sponsor majlis ini adalah sangat bertepatan kerana  internet dan blogger bagai laut dan pantai - tidak dapat dipisahkan. Andai terpisah .. pincanglah dunia blogging kita. Kan blogger-blogger kannnn. And once the Wireless connection with the password announced on screen, i can see most of the bloggers started to online. First i saw Becky on her laptop .. then more and more bloggers online via their handphone. And i tell you .. the line was superb!!! Well done, P1.

1051 my Lucky Draw no for that afternoon. I sebenarnya jarang bertuah dalam Acara camni. 

Tapi kali ni i menang.Weeeee ..*hepi*

Inside the Goodies bag.

Sedang mencari masa untuk membaca buku ini.

This is interesting. Something yang i selalu baca di suratkhabar. Hari ini semakin luas pengetahuan saya tentang apa itu E-Qurban.


Entertaintment time by Zarul Umbrella. A singer cum blogger. Blog dia best. Korang pegi la tengok. On Stage are Abang ensem and one of the peserta seminar .. sedang melakonkan Adegan "Ombak Rindu". Kelakar. Sporting sangat diaorang berdua.

Puan Bee - My blog reader's*ada jugak yang kenal saya ye*

Bro Framestone, Puan Bee, Fazreen dan kawan Fazreen. Kali ke 2 jumpa Fazreen. Pertama kali masa Event bersama Honda haritu.

Dengan Cik Lilyputih.

All in .. all in .. i can say that with more than 100 bloggers attended the event, nice food, good entertainment, information and knowledge gained .. it was a Cool Event. Good job Encik Amir and the team. Terima Kasih atas jemputan.






14 comments:

Tina Othman said...

bestnya

Rai said...

seronoknya..tak pernah lagi actively involve dengan aktiviti blogger..sbb saya rasa saya lagi pemalu dari KC.. hehe..

Chekgu Azrine said...

beruntung akak.. !!

yana halim said...

saya lagi segan nak datang kalau dijemput. kalau leee.....hahaha. Entah bila tu ye?

kakcik said...

Seronoknya dapat berjumpa dan berkenalan dengan blogger2 yang famous amos. :)

Kunang-Kunang said...

Salam Ella,

Bagus bertemu2 begini boleh kenal antara satu sama lain secara 'real'.

Daddy Ziyyad said...

wauuu..ni betul betul punya formal blogger's gathering....nice place, nice event...ada lucky draw lagi...

pena rozie said...

bestnyer...

Syira Qahira said...

seronok ..

tahniah kerana menang hosting tu ;)

munna said...

WAH BESTNYA....KC BERTUAH YE HARI TU

Zarul Umbrella said...

salam kenal singgah fr the 1st time...i think i saw u that day ..

Ummi said...

Assalam kakchik, apa kabar? Lamanya akak x jenguk, kemain aktif dia...siap gader2 lg eh..sonok tuuu...harap2 ukhwah yang terbina terjalin selamanya...kan...insyaAllah..

mamyharraz said...

seronok dpt hadir even mcmni.kalau sy ada peluang mmg takkan lepaskan! ;)

kakchik@ella said...

@Zarul Umbrella,

Really? I definitely la not only saw u but also enjoying "Ramalanku Benar Belaka" ~ lagu masa muda-muda dulu. Masa tu Umbrella & Zarul tgh meletop2. Till now, my son has become your fan. Dan sejak haritu, slalu pulak i dgr lagu tu kat Radio Era.