Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Great .. greater .. greatest

I feel great.
I want to be greater.
At times, i want to be greatest among others.

No. 1 and 2 are ok.
No. 3 kalau tersilap langkah dan cara .. 
boleh jadi very bad sebab kau suka nak lebih dari orang.
Tapi tiap perkara itu datang dengan positif dan negatif.


The positive part of it .. U will try up to the hardest part.
The negative .. maka Syaitan akan berketawa ria melihatkan Cucu cicit Adam benci membenci, cebik mencebik, dengki-mendengki, berlumba-lumba dan berlaga sesama sendiri. Maka Syaitan bertepuk tangan  melihat api cemburu dan dengki marak di dalam hati kita.


Semoga Allah SWT lindungi kita dari sikap negatif itu. Amin.

Meh kita sudahi Entry ini dengan "Hand Bouquet" yang cantik hasil tangan Kekanda Yon kita. Suka lah dapat buahtangan yang cantik camni.


18 comments:

Fara said...

Semoga kita semua dilindungi Allah dari kejahatan dan keburukan!

SYANI said...

Semoga tahun baru hijrah ni membawa lebih kebaikan pada diri kita.. AMIN!!! BUangkan semua yang negatif² tu..

kakcik said...

Sukarnya menjaga hati sendiri, hati orang apatah lagi. :)

Huda said...

True kak chik..semoga kita semua dapat menjadi yang terbaik tapi dilindungi dari perkara2 negatif..

Tina Othman said...

kena sentiasa positif kan kc, apapun hand bouquet tu lawa lah

el said...

kdg2 kita lalai
kdg2 kita leka
tu sbb kdg2 yg negatif sllu je menepek kt dlm hati kita..
sentiasa berdoa dan igt2 sllu pd diri kita...

apa dlm bonquet tu kc

Citarasa Rinduan said...

chaiyok2.......
kakcik............
thanks atas sokongan, kalau kita sendiri tak boleh bagi kredit buat diri sendiri.. siapa lagi kan

mama aini said...

salam KC..ya semuga kita dijauhi olh Allah dari sifat2 begitu..cantik & unik hasil tgn kakyon tu..pandai kan dia KC !!!..

eliyaezlinalias said...

chanteknya bunga tuuuu!!!

nyanyisunyi said...

selalu bisikkan hati..bila nk mengutuk org lain tu..tanya diri sendiri..kita ni pun bukan baik sgt..ntah2 lebih banyak dosa dari org yg nak kita kata tu...

sudahnya beristigfar dan mohon Allah jauhi dari sifat dengki irihati dan semua sifat yg negatif..

Izan Ishak said...

harap2 hati kita sentisa tak lalai n alpa dlm mengejar untuk jadi yg terbaik....

*cantik sgt hand bouquet tu!

munna said...

HARAPNYA KITA SENTIASA MENJADI LEBIH BAIK DARI SEBELUNYA... CANTIK CENDERAMATA TU... KAK YON MMG KREATIF....

laskar pelangi said...

cantiknyaaaaa

IntaNBerliaN said...

yap.. semoga kita dilindungi dari sifat negatif tersebut...

btw hand bouquet tu cntik!

diana said...

cer bersaing dengan cara sihat..
kan bagus..silaturrahim tu kena jaga jugak wlaupun kita nak berjaya..kan kakchik?/

Melati Qistyna's Mummy said...

nak satu... cantik nye... fink lagi...hehehehe

Mama Zharfan said...

me dtg jenguk kc :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

semoga Allah SWT mlindungi kita semua dari perkara-perkara negative.Amin.