Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Makanan mesra tekak dan 'friendly' perut

Bubur ~ Makanan mesra tekak yang sedap lagi berkhasiat. Lebih-lebih lagi untuk orang yang bertekak merah kerana sindrom 3 serangkai melanda (Demam, batuk dan selsema). Demam semalaman sahaja .. batuk dan selsema masih ada. Bukan sahaja mesra tekak, bubur juga friendly dengan perut. Tak perlu perut bekerja kuat untuk menghadamkannya, kan.

Bubur Nasi yang dimakan masa Breakfast di Jakarta ~ terbaik. Kalah Bubur Nasi Mekdi beb. Jangan lupa cuba kalau ke sana. Make sure dulu tahap kebersihannya ye.


Bubur Jagung + Nangka dan Sagu yang dimasak sendiri masa Open House Raya dulu. Sedap. Mama kita dulu kalau buat Bubur Jagung dia campur beras sikit dan tak perlu bubuh sagu. Sedap jugak. Korang cuba la ye. Yang pastinya buat orang yang sentiasa berselera macam ai ni .. dua-dua kita suka.


19 comments:

Kancilbiru said...

dua-dua buat kita terliur...hehe

kasihibu said...

tp cepat laparlah dik kalau makan bubur

bubur tabur serunding pun sedap..

azian said...

kakchik...
miss u...bubur nasi??/addehhh...bestnyerrr....

GreenJade said...

wahhh dpt resepi bubur jagung yg unik ni..best nye..berapa byk taruk beras tu awak?

eliyaezlinalias said...

kc neh kalo bab makan memang terrrrrrrbaek!

Anaa said...

KCE tak sihat ke? sib baik tekak masih berselera... kalau tak sat lagi saiz jadik double S pulak.. hikhik..

semoga cepat sembuh..

Izan Ishak said...

huwaaa....dah lama teringin makan bubur jagung...sedapnya KC!

YAYA AZURA said...

oh kak cik...feberet tu..
bubur nasi and bubur jagung..even dah kenyang rasanya kalau dah ada depan mata tak mampu nak tolak..

Melati Qistyna's Mummy said...

rs mcm nk mkn bubur nangka...hahahaha

bubur mekdi kegemaran kita n gurl, tu je yg terbaik kt sini... lom berkesempatan ke jakarta...heheheh

luahfikiran said...

SALAM,
BUBUR JAGONG TU, SUKA. YAG LAGI SATU KURENG

Fara said...

KC bt sy nak mkn bubur mlm nie! Yeay!

Hanis Azla said...

bubur nasi mmg selalu membuka selera.. bubur jagung+nangka akak tu nampak sedap sgt untuk org yg tekak tgh pahit sbb demam mcm saya ni.. nyum2..

gadisBunga said...

boleh bagi bayangan sikit cemana rasanya bubur nasi kat jakarta tu? nak try buat nih.

alinac lover said...

huuu yong suka bubur

mr.curly said...

wahhh menyelerakn sguhhh..wa bru je baik demam..skg batuk lak..aduhhh

diana said...

kakchik cuti la hari ni ye??

Cik Bambam said...

sy suka bubur nasi! mkn ngan ikan bilis n bwg goreng pon dah sedap! :P

Chekgu Azrine said...

Semoga cepat sembuh sis

Yan said...

tetiba teringin lak makan bubur lambuk..