Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sepetang dengan Famili ~ Feeding the monkeys

Sambung kisah ke Bukit Malawati yang entah ke berapa kali buat ku dan famili tetapi pertama kali buat KY's famili and Mom. Tak pe lah, demi kesayanganku, aku rela memanjat berulang-ulang kali, asalkan dapat kita bersama-sama menuai kasih menyulam cinta di Bukit yang tinggi itu. Waduhh .. over!! Hihi.


BTW, before u proceed with this entry, let me tell u that this Entry is specially dedicated to my beloved family and this entry is full of monkey, monkey and monkey. Kitorang kan pencinta haiwan. Melayan haiwan is fun!! Hihi.

Aiman membelai manja the monkey. 

My sista Aishah dengan bergayanya 'Feeding the monkey'

Laki ko "Monkey Salleh" eh? No wonder anak ko puteh. Hihi 

Pokok besar yang entah berapa ratus tahun usianya 
~ Jadi tempat tumpuan "Family Monkeys"

Aliff Haqeem pun berani oke!!

Tiga orang budak berposing dengan seekor Monkey

Amir Izzat pun tak nak kalah .. Nak jugak!!

Yang ni 'cool' ~ Vegetarian kot? Hihihi

Sebelum balik, kita posing kat sini sebab ini je 'seat' yang 'free without the monkeys". Hihi.

BTW, banyak attraction lain kat Bukit Malawati ni sebenarnya but since the kids enjoy 'Feeding the Monkeys" so aktiviti lain dah tak penting lagi buat kami. All in all in we had a fun day spending our quality time together. Bermula dari Sarapan pagi berjemaah di rumah ku, ke  Tanjung Karang menghadiri kenduri kawin sepupu, menjamu selera dan tekak dengan Mee Udang dan seterusnya beramai-ramai menaiki Trem di Kaki Bukit Malawati menuju puncak. Dari kaki ke puncak bukit, kami disambut oleh monyet-monyet jinak sahaja. Sampai di teropong tengok anak bulan tu pun Kaum Monyet yang berkuasa.



17 comments:

nyanyisunyi said...

monkey2 ni pun dah pandai berposing sebab mst ada je org nk bergambar dgn dia kan ella...:))

Tina Othman said...

beraninya adik kc dgn monkey tu, klu tina mmg takut hihi

kasihibu said...

tak gigit orang ye?
geram tengok aksi monyet tu
boleh bawak balik tak? ;p

qemaishak said...

ramai juga org kat sana..jinak je monkey ni mungkin dah biasa kan..orang selalu duk amik gambar.

eiyzniey said...

Wah3...brani adk kecik tuuu.heheee

Huda said...

alamak beraninya semua dengan monyet..kalau kita tak berani la, mau lari ni..huhu

Fara said...

KC, sy pnh ada pengalaman menakutkan berkaitan monyet. Pnh ada monyet melompat terus melekap kat kepala sy. Sy tatau apa motip monyet berkenaan tp sy mmg seriau sbb kuku die tajam.

kakcik said...

Kakcik dan suami sekarang rajin bawa anak2 tengok monyet di Taman TAR, Ampang. Dulu suka pergi kat kawasan Taman Burung, Tasek Perdana. :)

Ati Masrif said...

teringin gak nak kesini

berapa jam kalau dari
kuang ella?

cik panadol said...

kt belakang umah sy kt kg tu bnyk monyet...tp takot...sbb monyet2 tu garang hehe....

ape lg yg best kt sane KC?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh bestnyer berjalan ngan family tersayang kan sis.....adik takut la ngan monkey..huhu

mama maman said...

sy tak pernah kesana... boleh gak sesekali gi kenal ngan monkey eks..:)

Melati Qistyna's Mummy said...

X penah smpi sini, lg pong gurl ngan mummynye penakot...hehehehe

diana said...

kalau kita sah menjerit dah..
kita ni penakut..
awat depa berani sangt nih??
hehehhe

el said...

el nah gi ritu...n lmbt tau yg kc pun dok area BM tu..rugi2 kalo x leh laga pongong hehehe..el mmg seriau ngan monkey tu la kc...sbb tgk dia rembat kacang pjg abg danish terus takut kehkehkeh

SYANI said...

Beraninya adik KC bagi makan monyet... Kalau saya tak pegi dah kat situ..

kakyon said...

kakchik..
kg abang yon tu..