Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jangan lawan kalau tak cukup kuat

Ini cerita untuk semua .. no specific person appointed in this entry.

U wanna fight or argue on something?
Be prepared. 
Kuatkan mental dan fizikal.
Jangan lawan kalau tak cukup kuat.
Nanti terkedu dan malu.

Ini pulak situasi yg pernah terjadi and it can happen to anyone of us. Bila tau cinta dikhianati .. doesn't matter samada buat yg asyik bercinta atau sudah berumahtangga .. Hati sakit dan terluka. 'Let me go .. let me go .. ' mungkin kah itu permintaan kita? Bersediakah kita sebenarnya? Atau hanya tuntutan  emosi semata-mata?


Kesimpulannya, Jangan lawan kalau tak cukup kuat. Perhati dan adili diri. Hanya kita yang kenal diri kita sendiri. Kalau agak dah cukup kuat .. "lawan". Kalau belum cukup kuat  .. duduk diam-diam.  Hihihi.








17 comments:

Cho Zila said...

akak selalu dikatakan penakut sebab selalu tak melawan tapi tuler memang dah biasa giut...

Fara said...

Baiklah KC! Walau apapun, bersedia dari segi mental dan fizikal. Jaga mulut dari terlajak kata. Takut termakan dengan kata-kata sendiri.

eliyaezlinalias said...

jgn berumah di tepi pantai....
(*_*)

kakcik said...

Kadang2 kita rasa kita dah cukup kuat, padahal baru kena hembus dah terbang melayang. :)

gedek! said...

uncle ni mentimun je....

Farah Shamsudin said...

jangan melawan kalau xsanggup..

diana said...

tak rugi kalau kita diam..kan kakchik??

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

betoi ckp kc tu...

PUTUBAMBU said...

Betul tu kakchik..
duduk je diam2...

Melati Qistyna's Mummy said...

Ingat td nak gusti lengan, rsnya Kita bleh kot kawan ngan kc, muahahaha

Izan Ishak said...

setuju ngan KC. sbnrnya kita byk ikut emosi bila berlaku2 sesuatu dlm perhubungan suami isteri. tapi tulah... kita sbnrnya tak cukup lagi.. apatah lagi diriku sendiri...

azieazah said...

Kadang-kadang kita rasa kita cukup kuat nak lawan, tanpa fikir pasal lawan kita sehingga memandang rendah...

Tapi tetiba?

Bak kata orang “bertemu buku dgn ruas”.

Jangan menangis bila kalah, kan? itu pun kira nasihat gak... hehehehe

gadisBunga said...

saya malas nak lawan.

biar la org nak cakap ape pun.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

pokoknya tak suka bertikam lidah:( buat sakit hati je, kan?

tapi kalau cukup kuat dan rasa kebenaran itu memang hak milik kita, perjuangkanlah:))

KC, fifi bru cek email...dh tgk email KC. bila pergi? g dgn sis hanis zalikha ke? ala, ruginya, kalu tak boleh jumpa:(

LYAfrina said...

ikut kata hati berdasarkan akal & fikiran...

qemaishak said...

Tak cukup kuat sebenarnya kalau takde orang tersayang bagi sokongan & semangat..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

lawan dgn hati pun dah cukup kan sis..