Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Supermak dan rutinnya

Hai. Misz-Ella memang suka Main kejar-kejar. Mengejar masa dan hidup umpama Emejing Res adalah perkara biasa buat dia. Supermak lah kononnya. Malam semalam pun gitu. Pagi tadi pun cenggitu. Esok jer free sebab ujung minggu kita gantung kuali*masa untuk memanjakan diri*

Balik awal la konon tapi dek kerana udah terbayang Nasi Goreng Kampung hasil tangan sendiri maka kita singgah Pasar Malam Paya Jaras dulu untuk shopping kangkung dan Ikan Bilis rangup. Maka terhasillah Nasi Goreng Kampung Pedas Idaman hati sedari siang tadi untuk dinner kami di  malam hari. Chewah. Hihi.

"Add On" Cendawan Tiram Goreng Tepung yang rangup dan marbeles menggunakan Tepung keluaran Bumiputera yang tersangatlah murah harga nya. Ohsemmm ok. 

Lepas tu, kita buru-buru naik atas mandi dan siapkan diri untuk ke Lantai Tari. Berterapi dengan Cinta Pertama memang best. Lupa segala masalah dunia yang melanda*mcm la kau Perdana Menteri*Hihi.  

Selepas Subuh pagi ini, bergegas di dapur lagi. Ikan Merah Masak Taucu dan Telur Mata Sweet Sour buat anakanda berdua tengahari ini. Berdua sebab anak buah kita Si Daniel 'overnight at our house'. Daniel dan Aiman sama-sama kerja di Puncak Alam sempena Cuti Sekolah ni. Lepas tu bersiap untuk hantar Daniel  ke tempat kerja sebelum balik*sib baik less than 10km* dan bawak Aiman pegi Klinik pastu terus pegi ofis. Tak cukup Supermak ke ai ni eh? Hihihi.




28 comments:

Melati Qistyna's Mummy said...

super duper mak...hehehe

errr, adakah ikan bilis yg siap di goreng yg di beli oleh misz ella di pasa mlm itu? muahahaha

Reena said...

supermak yg awesome..!! :))

rara pinkmafia said...

hehehe bile tgk masakan akk tu mmg supermak habes.

Mamaleesya said...

dapnye kak, hari2 ada makanan cedap ni. Terliuqqq

Huda said...

wah, nasi goreng kampung kalah kedai punya ni..

kakchik@ella said...

Melati Qistina, bilis rangup tu kita goreng sendiri sbb hanya yang mentah shj dijual di psr mlm. Jom kita biznes yang siap sedia rangup jom. Hihihi.

Fara said...

Sbnrnya, sejak sy baca blog KC n KC ada tulis entry msk pagi2 sblm g keje...sy pnh nak tiru stail KC. Msk sblm g keje. Fuhh! Mmg terkejar2 dan result die...exhausted oooooohhhh!

Tina Othman said...

kc, cendawan tiram tu takde resepi ke? lepas tu tepung tu kat mana ada jual ye

Ibu Darwisy said...

mmg cukup SUPERMAK..say pun gitu balik² keje dah carik periuk belanga...heheehhe

pinky said...

wahhhh....bgsnya aiman...keja apa kc??

Ati Masrif said...

selutt..dgn ella
yang boleh buat all in 1

makan vitamin apa yek?


ps: camne kita nak buat kalau blog kita
ni tak update kat blog org lain ye ella??
dah le cuti seminggu bila dah buat
masih n3 last wk :)

Mama Likha said...

terlebih supermak hehe.. kite nk bt pagi esok ns grg kampung kc ! :)

Izan Ishak said...

KC mmg supermak! tak dinafikan lagi...

RynaHakimi said...

Kalah supermak akak ni..multitasking sungguh..masak pulak sedap2..kite kalo keje. rasanya tak berasap dapo tu dek kebizian..heheh ;)

kakcik said...

Seorang ibu memang akan sentiasa menjadi superwoman, bukan sekadar supermak. :)

PCL said...

syabas KC......tak semua wanita bole ikut cara supermak kamu tu...

laskar pelangi said...

nak nasi goreng kampung yang ada ikan bilis yang ranggup...wadussss...terliur:)

~~zAnAfAhMi~~ said...

Cik abe kc takyah tgk Supermak Nasha Aziz, dlm rmh sendiri ada.

Kak Eiza said...

sedap nya nasik goreng KC- mamaLUV;)

Dalila Hamid said...

menarik... rajin masak... sempat lagi tgkp gmbar dlm keta...hhee

Pia said...

"ish2 terpegun saya ngan kerajinan supermak sorang ni...nasi goreng kampung tu mmg sedap...ank saya si adik selalu oder kalau gi kedai makan..."

KOALAJEPONG said...

Askum Kak ella...lama btl ina tk singgah page akak...ari tue terlupa nk letka link...sedap tue nasi grg kg..ina mmg suka bangat...

KuNanGKuNanG said...

mmg main kejar2 sungguh ni...huhu

Nurfaizah M Nor said...

wahhh kc, kalo dah pegang title mother mesti kena jd super mak kann. kalo tak kebulurlah org yg kat dlm umah tu... samalah feveret iza pun nasi goreng kg n cendawan goreng. tapi kangkung kita petik kat blakang umah je tau....iza slalu pakai tepung yg beli kat hero supermarket nama tepung tu gogi....best jugak n crispy!

caliph shuriken said...

singgah tgk cendawan tiram goreng tepung ^^

ainnoraini said...

Sedap nasi goreng tu ella...
Mmg supermak segala benda ella boleh buat...kalau saya kadang2 tu pancit jugak...

el said...

lama x msk nasi goreng terangkat body ni..ni kena beli kangkung n ikan blis hehehe

kakyon said...

kakchik..terpandang tepung rangup..kat mana beli..kirim boleh?