Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Love "Halia"

I love "Halia". My selera and stomach welcome all kinds of halia termasuk la Lotion halia. Sampai ai terfikir .. Patut my mom bagi ai nama Norhalia instead of Norzaila. Haha. Sedap gak nama tu eh.


Makanan minggu minggu lepas. Dua-dua penuh dengan halia instead of bawang putih. Macam tau-tau jer ai peminat halia and hate bawang putih. Hihi.


16 comments:

Huda said...

Lawak la KC ni, takkan la pulak nak bagi nama Norhalia..hehe, KC sama cam hubby kita suka halia..kita err kurang sikit..

eliyaezlinalias said...

hahaha nurhalia??! tableyblah laa kc neh kan!
btw, ai sukee lemongrass a.k.a serai! ehehhehe

Niza Romli said...

sy pun suka halia.... :)

::cikserai:: said...

same je macam kawan cikserai, hantu halia..tapi cikserai lagi suka kulit limau nipis.. :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

me too, halia pembangkit selera termasuk kunyit hidup : )

Fara said...

Kuetiau daging halia? Yummeh!

Alin Marlini said...

Alin pun suka halia...buang angin.

Tak taulah bila dah fully pindah kakcik...mmg tak sabar..boleh mamam KFC ngan Kak Chik..hehehe

laskar pelangi said...

waaa...untunglah kakchik suka makan halia...ada org xleh bau sikit pun halia kan..halia kasi perot cepat nak kasi buang angin kan..bagus gak tu..hik3

PUTUBAMBU said...

kita pun suka gak..

akak, tempting betul nampak yee mee kantonis akak tu..
feveret kita gak tu!

Mamaleesya said...

mar terbalik pulak, lagi suke bawang putih dari halia.

abah khalisha said...

Dua-dua nampak sedap sekali!

Thanks Yuyu Zulaikha Sebab Sudi Makan Bersama

Nurul Syuhada said...

byk la sendawa lepas ni..hehehe

LydSunshine said...

Why? Why hate bwg putih. Hate la bwg merah. She's evil. Chey. Saya suka 2-2. Norhalia dan nurvawang futeh.

MamaYatie said...

baguskan makan halia,buang angin..
patut la kc slim..hehehe

eh, selalu mkn kat kedai makanan goreng2 takde la pulak halia

Mama Likha said...

kc ni......... tkkan nak buh nama norhalia kot !! ;p

el said...

seyes el x suka mkn halia
tp suka msokan dlm makanan..nak mkn halia sori w/pun kata halia ni byk khasiat..xleh msok tekak ni..hehe
both of menu sgt mebeles