Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hujung minggu di Tanjung Karang dan Kuala Selangor

Bermula dengan makan pagi berkonsep 'Pot Luck Eastern and Western' di rumah kita di pagi Ahad yang cerah pastu kita ber rombongan ke Kg. Sg. Sireh, Tanjung Karang untuk makan kenduri. 

My sepupu kawin dengan Orang jauh~dari Surabaya.
Mekaseh tuan rumah i.e. Makcik Sal untuk makanan yang sedap sgt2.
Bertambah kami makan.

Pastu kita makan kat sini
*walau perut masih kenyang-kenyang manja dan tak mahu diisi*

My sista Aishah and her darling

RM6 sahaja dengan 6 ketui Udang Gred A.
Berbaloi-baloi.

Pastu kita gi sini. 
Hurmmmm .. camtu la cerita Hujung Minggu kita. 
Nak tau 'detail' lagi? 
Jap-jap eh. La ni teman bizi. Hihi.

20 comments:

Fara said...

Adik KC cantik! Mee udang pun cantik. Hiks!

Tina Othman said...

meriah hujung minggu kc, sedapnya mee udang tu

kakcik said...

Aiman sama macam kakcik - lebih selesa berjalan dengan selipar jepun. :)

bujal X said...

lenkali turun sana koling ah~~kampung saya tu~keh keh~

Ati Masrif said...

mata biru tu..

boleh dapat anak sedara mata biru :)

F.A.R.A.H. deeb said...

Wauu murahnye kat sane ye. Hr tu kite g makan kat Kuala Sepetang RM12 sepinggan!

SYANI said...

Kedai Mee Udang ni pernah masuk JJCM kan kakcik?

diana said...

bila2 lapang kita pi makan mee udang kat taiping pulak na..
hehehhe

Izan Ishak said...

happeningnya pegi kenduri kawen tu KC... jauh dpt menantu...surabaya lagi.

Daddy Ziyyad said...

eh, saya pun baru lepas makan mee udang, tapi di Taiping lah..

Melati Qistyna's Mummy said...

Mee tu terbaik, bab udang la... Beso2 kc, terliur kite...muahaha

MaMa aDaMaQiL said...

rindu mee udang banjir tu...last mkn mase dlm pantang jannah..sodappppp :)

nyanyisunyi said...

tang mee udang yang tak tahan..tp akak ni suka masak udang makan tu kurang..takut kolestrol..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh murahnyer KC...mesti kuahnya manis dek udang kan?6 ekor lak tu..nyum2

Chekgu Azrine said...

sedapnya Mee Udang tu KC.. husband saya mmg suka giler Mee Udang.. kena g cari nih..

gadisBunga said...

mee udang banjir....saya igt kat kuala sepetang tadi. rupanya kt tg karang ek? hmmm..nape tak penah tau ni....

ok, btw, aishah punye senyum mcm marion counter lah. :D

MamaYatie said...

oohh...kat kuala selangor ada mee udang yer...len kali leh try nih...sedap nampaknya tuh

lebih kuran jer muka kc ngan adik

KuNanGKuNanG said...

dekat ngan kg sy sekinchan..tp gerai mee udang tu pun sy xpenah singgah lg.he3

Anonymous said...

suka tgok adik beradik rapat n gumbira.. sgt suka ;'))

LidaRahim said...

adik KC macam LR pernah tengok.. apakah beliau kerja ngan co. 'web protection' cam tu?