Thursday, July 21, 2011

Kembung kempis dia ...

Wahai dompet .. makin kempis la kau demi melayan keperluan demi keperluan yang wajib dan harus dituruti. Kalau sekadar kehendak, boleh je kita buat-buat tak nampak dan tolak tepi. Tapi kalau yang sakitnya kereta?? Hmmmm .. 


Untuk penghuni pinggir bandar macam ai, kereta adalah satu keperluan bukan kehendak semata-mata. So, terpaksa la ai bukak mata dan dompet sebesar-besarnya untuk melayan mu wahai kereta.

A very long list ~ Banyak 'major parts' perlu ditukar baru. Grand total? RM1993.12. Hahaha .. mati la .. lari 'budget' tak boleh dikejar lagi. 5 bulan tak leh sopink weih. Haruslah buat tak nampak dan tak tau pada Sopink complex yang grand dan gah lepas ni. Amboi .. amboi Cik Ella .. boleh ke? Kau kan Ratu bab-bab sopink ni? Eh .. ratu ke hantu? Hihi.


Hmmm .. camtu la gaya hidup orang bandar ni kan. Kembung kempis dompet tu perkara biasa .. yang tak syoknya kembungnya sekejap je .. kempisnya lama.

20 comments:

aizamia3 said...

hakikat yang terpaksa ditelan..

ani said...

KAK CIK:KAMI YG KAT BEBAS CUKAI NI PUN SAMA JUGA...YG BEBAS CUKAINYA KETA..KAIN BATIK..PINGGAN MANGKUK...BOLEH KE NAK MKN KETA, KAIN BATIK & P/MANGKUK?.NAK2 PULA CIK KERETA WAT HAL..MEMANG TENTU2 DAH KEMPIS SEPANJANG BULAN.

Tina Othman said...

wah panjang nya list tu

teha said...

pnjg list.. haha !

ziana said...

Kah! Kah..hai kesian KC..Nak uat camno namanyer pun pakai keta besar kak..Lain la cam saya ni.. Takpe kak, yg kempis wallet jer tapi Kad kredit banyak lagi Credit Limit tu

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

KC,

harus telan air liur je la YES lepas neh...hahaha


salam kenal kak...ai follow...

OgysiJemariSeni said...

Alangkah baiknya kalau terus kembang tak kempis-kempiskan hehhehehehhe

N A N I said...

haha. takpe2. biar kluar byk asalkan berbaloi..

untung kalau dh kerja. ada jgk kembangnya. yg masih bljr mmg sokmo kempis je.. hehe

Amy Syaquena said...

pahit yang harus di telan.x pe kak nanti dah ada duit lebih akak shopping puas2 deh..

Melati Qistyna's Mummy said...

errr, kan ke kc br lg wat long list bbrapa bulan lepas? :P

Adzriel @ Liza AB said...

pakai honda ke kak chick. Wegro ni...he..he.. liza ni memanjangnya poket kempis.

Farah Shamsudin said...

itulaaa kan.. samalahh.. bila kereta je buat hal, memang kempis sepanjang sebulan tuu.. adooyai!

norh said...

eh, taknak sopink raya ke? he he

sarah-najwan said...

biasalah kakchik ella...tgk jenis kete kan..tapi ini utk penggunaan jgka masa pnjg gak kete tu..kita gak nk selesa drive nyer..so kene pejam mata ajo lah..

Ummiross said...

haha, takpe Ella, nanti kasi kembung balik ye...

Ati Masrif said...

keta kami pun harus
ditukar tayar ke 4 sekali
byk nk bayar gak tu...huhu

azila said...

kempis tak kembang2 pon ader kc..heheh

Ct Arina said...

pengsannnn T_T

lagenda said...

Kereta mahai, service pun kena la mahai KC..seb bek keta mak keta murah2 jer..hihihi

diana said...

beli motor je kakchik..
cemana la rupa kakchik nAIK motor gi keja ye??
heheeh