Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hari ni kita makan Tulang

Lauk simple je untuk lunch harini ~ Sambal Tulang. Ha .. makan je la tulang tu ye .. tapi sebelum tu pastikan gigi dan gusi anda kuat. Hihi ..

Memula kita rebus dulu tulang tu. Pastu kita tumis cili mesin buat sambal macam biasa. Pastu kita makan dengan nasi panas-panas. Sedap korang .... Kalo ada ikan masin goreng lagi sedap, kan. 

17 comments:

eliyaezlinalias said...

terasa kePEDASan dek kepekatan sambal itu!

oshin-jamel said...

pergh!!mmg sdep la kak kc.....

ejulz said...

pergghhh! moleleh air liur tgk sambal tu.. heHE

Aku Ibu Muda said...

gulp! mode: telan air liur je la...hihi

Isteri Encek Bard said...

GULPP TELAN AIR LIU SIKIT

logorithm said...

Uiks? Bukan ker jin jer yang makan tulang? Hehe...


Terbaru dari Logokoko:

[U] Dua lagi rekabentuk LOGO mengancam untuk pilihan EqbalZack.com!

[18SX] Cinta malam pertama

[18PGSX] Logorithm's Wordless Wednesday #5 - Pecah kepala!

Encik MamaT said...

terliur plak.. hehehe... ada lebih ke?

Qaseh dalia adelia said...

nasi panas2 pulak tuh sodappp

Piasara said...

"eh ada kelainan kc..org selalu buat sup jer kan..saya pulak selalu buat kuah mee rebus tulang tu.."

Bulan said...

akak...sy pose rinie.akak menguji kelaparan sy :(

YanaMIB said...

sambal tu mmg mengancam..xpk psl tulang pn..smbl lg power..hehe~

Adzriel AB said...

Yana! sambal dah tutup tulang tu..jgn salah gigit ye kak chik..

Tina Othman said...

oh lain kali boleh try lah buat sambal tulang pulak, peberet ni tulang² ni

Amy Syaquena said...

Glurppp sambil menelan air liur , serius amy x pernah makan lagi nie..

Ct Arina said...

hah tulang? tulang ape?

Peri PiA said...

sodap

risa said...

mak aihhhhh...melelehhhh