Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

The beautiful beautician

Semalam kita jumpa 'Beautician'. Memang 'beautiful' la dia. Muda lagi .. she's only 23. Kita hepi sangat dapat jumpa dia. Dia antara blogger terawal follow blog kita. Dia buat kita 'realise' yang ada orang baca blog kita bila dia komen kat entry kita yang ni. Dia buat hati kita berdetik "Eh .. ada orang baca? ada orang komen?"  Almaklumlah ... mula-mula kita bukak blog dulu .. kita tak penah terfikir pun akan ada orang baca blog kita ni. Kita bukak blog untuk suka-suka .. untuk dijadikan kenangan .. untuk ditinggalkan kepada semua kesayangan bila kita dah tak da lagi, terutamanya anak tunggal kesayangan kita ni. Kita tau dia sorang .. dia tak da tempat nak kongsi cerita tentang mama dia. So, bila kita bukak blog .. kita harap esok-esok bila kita dah tak da .. dan dia rindu kat kita .. baca la blog ni eh*tetiba emo*. Ishhh .. sempat lari topik. Hihi. 


Ok .. entry sebenar adalah seperti dibawah. Sila baca dengan berhemah sebab kita sangat suka orang yang berhemah dan berperkerti mulia macam kita. Ecece .. perasan!!  Hihi.

Wednesday afternoon ~ Drive alone to Komuter Segambut to meet a beautiful beautician. Hampir setahun berkawan "maya" .. baru sekarang i can meet her. Excited dah  masa ni. Sabar menunggu di Stesyen sebab train yang beautician ambik ada sedikit delay.

My Fried Kway Teow at Crystal Crown Hotel, Kuala Lumpur.

With Yong ~  the beautiful beautician. Yong cantek, muda dan berwawasan. Keep up the good job Yong. Tuhan sayang hambanya yang rajin berusaha.

Apple Juice terlebih gula. Awat la maneh sangat ni? Gula murah ka?? Bak mai sepeket. Cheq kedekut gula. Hihihi.

Yong with her Village Fried Rice. After one hour of chatting, laughing .. kita pun terpaksa berpisah. Thanks Yong kerana sudi memanjangkan ukhuwah ..dari alam maya ke alam nyata. Ada jodoh, lain kali kita jumpa ye dik.

18 comments:

eliyaezlinalias said...

yong tu slalu org Perak sbb utk kakak~~~<---pengetahuan am jek...

My Little Diary said...

sedih pulak baca n3 yg mula2 tu...sob3x..

Qaseh said...

seronokkan dpt ramai kawan dr alam maya ni..semoga ukhuwah kak cik & yong berpanjang.

eelobor said...

huhuhu...memang cantik

Sunah Sakura said...

dia cumil la kakchik!

Ct Arina said...

nak jumpe kc gakkkkk T_T

alinac lover said...

kakcik lg cantekkkkkkk :) suka jumpa kak cik huu~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak mmg dah manis so takyah mkn byk gula kan?hihi..

akak windu~~

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

cantik yong..mmg sesuai jd beautician lah..;)

azila said...

waa..dating kt asyik kena postponed jer ni kc..xder jodoh ker?heheeh

HAKMI said...

ok alo....bestnye ayer epel....

Hanis Azla said...

dua2 sama2 cantik.. suka tgk gambar akak dgn yong tu.. baca part mula2 tu buatkan saya pun terikut emo kak.. bilalah dpt jumpa kak chik face to face mcm tu..

ema said...

seronoknya menambah kawan.. bila k.chik nak jumpa ema plk ni..? heheh
actually, selalu intai je, tergerak hati nak komen..
salam ukhwah

http://atehscorpions.blogspot.com/

Farah Shamsudin said...

keduanya pun cantik..

diana said...

jarang2 jumpa orang bubuh sotong dalam kway teow goreng.
mesti best ni..

diana said...

jarang2 jumpa orang bubuh sotong dalam kway teow goreng.
mesti best ni..

kakcik said...

Semoga berpanjangan ukhuwah ke akhir hayat. InsyaAllah. :)

(kakcik tak boleh nak masuk ke kotak jerit Ella, tak tahu kenapa)

Mak Wardah said...

True kc...from cyber world to reality....Hopefully ukhwah both of u berpanjangan