Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Airmuka dan jiwa

Feel soooooo ... fresh. Body fresh .. mind fresh. Langsung tak ada sikit pun kesakitan fizikal dan mental. Sume paperwork tertunggak udah selesai lewat petang semalam sampai terkejut opis boi "Mat Salleh" ai pagi ni. Bila segala bebanan udah dilepaskan, ringan bahu .. lapang minda. Bila minda lapang, apa saja yang datang bisa dilalui dengan tenang. Betul kannnnn .. Hihi. Ohhh .. buat yang selalu tanya apa rahsia saya awet muda .. that's part of if ~ Jiwa tenang dan minda yang positif. Jiwa yang tak tenang jelas kelihatan pada airmuka kita. Tiap ke 'jelesan' .. ke 'sakit' hatian .. kita boleh nampak. Airmuka kita ibarat cermin jiwa. Gelora di jiwa tak boleh nak disorok, kan??

Rambut baru dengan harapan mahu nampak lebih matang. Imej 'muda' ku singkirkan sudah.  Minggu ni lega sikit minggu depan .. "Mati la" .. projek besar berderet. Selamat berjuang .. Ella.


Makanan dan minuman wajib tiap pagi.

Bila dah bosan selangselikan dengan yang ni.

Ok lah. Cukup sudah berterapi jiwa di pagi Khamis yang 'best' ni. Have a good day, friends.


20 comments:

shark said...

have a good day too :)

alinac lover said...

selamat pg kak

alinac lover said...

kc..ce btau power and nak lens apa..bole yong bwkkan mgu depan..kalo nk vco pon bole yong bwk skali..btau awal tau :)

SYANI said...

Hai kakcik, akak nampak cute dengan rambut curly2 tu. Kena tempias abang curly ke??

eliyaezlinalias said...

chaiyok KC!

p/s: wanda bitau bulan depan dia nk turun soping cni...jom deting! bwk BM skali eh!!!

sarah-najwan said...

kalu setel keje...mmg rasa ringan mcm lepas utang..ehhehe

tu rambut baru eh?..
saya suka rambut pesen dulu..hehe

qemaishak said...

aman je kan kalau kerja dah setel..

Bella said...

wahh .. cantek rambut .. wewiitt :)

Piasara said...

"amboi kc,rambut baru nampak..nampak lagi cun nih...apa nama pesen tu kc..wet look ke apa.."

myra yusreena said...

tape..still nmpk mude..aww~ :D

diana said...

kakachik ni kalau rambut lurus mesti orang ingat anak dara lagi ni..
hehehe...
buat la kakchik..
nak tengok...
heheh

Alin Marlini said...

lawa rambut baru...hehehehe..teruskan kejayaaan KC

Amy Syaquena said...

Amy tak tahu kenapa style rambut akak nie betul2 kena dengan akak.cantik sangat n also u look young...

ozzy said...

setuju..kdg2 emosi boleh terpancar pada ekspresi wajah seseorang

ct N honey said...

kerja mmg tak pernah habis,bila habis satu,yg satu dtg lagi...uhuk...

mr.curly said...

wahhhh rmbut baru..pasni tpakse la kite ber kapel2an..hikhik

ShErA said...

kakchik buat rmbt mcm mn pun tetap nampak muda.. :)

Ct Arina said...

bekfes kc tu kire alas perut je.. haha

Hanis Azla said...

boleh amalkan petua akak tu.. mudah2an boleh sentiasa nampak muda mcm kak chik.. bagusnya klu cantik luar dan dalam kan kak..

Scarlett O'Hara said...

Lebih suka rambut lama lah Kak Chik.Yang ni matang sgt.Yg lama tu nampak awet muda.