Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Mini birthday celebration with kesayangan

Every year kita raikan harijadi dengan famili je tapi dis year lain sikit sebab adik perempuan kesayangan kita terbang tinggi-tinggi ke luar negara. So, kita luangkan masa dengan lain-lain kesayangan. Kita kan ada ramai kesayangan .. HIhi.


Mini birthday celebration with kesayangan ~ nun jauh di sebuah banglo di Port Dickson, Negeri Sembilan. Kita mulakan dengan aktiviti bakar dan bercanda bersama. Seronok, padat, fun dan penat. Padat dan ketat otot perut kita dek makanan yang 'marvellous' yang dimasak dengan penuh rasa kasih dan sayang kami semua. Sayang u ols .. Terima Kasih sudi jadi kawan yang baik.

Grilled butter prawn

Apakah ??? Jeng .. jeng .. jeng ..

Grilled butter prawn sedia untuk di 'ngap'

Sate ayam ~ BBQ kegemaran rakyat Malaysia. Sate Abg Eddy is one of the best yang ai penah rasa. Kalah Sate Samuri beb!! Hihi.

Jawapan bagi Gambar no. 2 ~ Tahu Goreng Tepung yang rangup dan sedap. Cicah Sambal Kicap. Yummy .. Mau resepi? Sila tanya kepada Ibu Nani.

Fresh salad. Crispy ..

My 38th years birthday cake was prepared by my beloved Kakak Cantek. Sapa tak pernah rasa Power Puff lova ni haruslah order dengan segera. Sumpah sedap!! Sekali makan mesti teringatt. I seriously think Kakak Cantek got magic touch. Pandai masak .. pandai mengandam .. pandai hias rumah. Kitorang bertiga pandai makan jer ... Hihi. Anyway Kak, thanks for the lovely cake.

We .. Our 3rd gathering in 2 months after our Jakarta trip and Kotak Merah. But this time with families. More people, more fun. Kita bakar-bakar, goreng-goreng, nyanyi-nyanyi .. mandi-manda. Sume ceria.

Chef Jemputan ~ Imran dan Allisya, owner of monsterjambu. Anak Kak Nani rajin tolong di dapur dan berbudi bahasa. 6 of them ~ They talked very softly like their mother. Korang boleh la 'cop' untuk buat menantu kalau suka. Eh sorry ... 2 taken .. 4 available. Hihihi .. gurau ajer. Ampunkan Ella Kak Nani. Hihi.

Tepat jam 12 malam, kita buka tirai 3 Julai 2011 dengan nyanyian lagu Panjang umurnya .. tiup lilinnya ... potong kue nya sekarang juga .. sekarang juga .. sekaranggggg juga ..*versi Indonesia* Hihi. Akak cantek, TQ for the lovely Pavlova. Haha .. Sila abaikan muka berlemuih kita sebab udah melepasi jam 12 malam pada waktu ini.

Friends, Tq for the fun .. fun .. and fun. Syukur Alhamdulillah.









19 comments:

Shiela Firdaus said...

hepi besday KC ♥♥

ct N honey said...

sedap2 hidangannye..terutama udang dan kek tu...selamat hari lahir

laskar pelangi said...

kakchik, terliur dah ni tengok hidangan memukauu selera

azila said...

wah..meriahnya ngan anak2.heheh.hepi besday again kc:)

RashAtie said...

best nye.....hepi besday KC..

Ct Arina said...

38th?? pehhh kc mmg x dimakan usia! ~_^

risa said...

dah wish tapi nak wish and wish lagikk!! hepi belated bday kak!! semoga sentiasa ceria dan sehat selalu!! bestnye dapat celebrate bersama2 yg tersayang:)

Aida Azryn said...

whoa! satay! 0.0

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selain kek yg sedap.udang tu mmg menarik sis

Isteri Encek Bard said...

happy bufday kakak sayam...

Tina Othman said...

seronoknya, kek pavlova tu mcm memanggil2 je hehe

qemaishak said...

Nampak meriah, terharu kan kakchik kalau orang2 kesayangan ingat kat kita..hepi besday lagi sekali kakchik, moga ceria sokmo.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hidangan yg sedia nk ngap la....lapo..lapo...

YanaMIB said...

pheww pavlova..sy br soh mak sy buatkn kek pavlova nih..haha tgk auntie nani punya blog la nih smpi ngidam =P

diana said...

entry lepas ni tunjuk hadiah yang kakchik dapat pulak ye..:p

toyolkiut said...

kak chik..
hepi birthday..
moga kebahagian bekekalan buat kak chik skeluarga..

nak kek tu.. sedap nya..
semua sedap2..mmg patut la perut sendat!
hehe..

Farah Shamsudin said...

sedapnye hidangan2 tuu.. happy birthday ye kc..

alexa yussida said...

meriahnyer fud kak...nomnom :D

Peri PiA said...

seronnok nya