Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Saya tak paham ..

  • Saya tak faham kenapa awak kena cakap kuat-kuat masa saya jawab telefon. I'm listening and concentrating. Dont worry. 
  • Saya tak faham kenapa persahabatan dua insan harus renggang dan hancur kerana orang ke tiga. Tiada lagi kasih sayangkah?
  • Saya tak faham kenapa awak susah hati bila opismet awak yang sorang lagi asyik turun naik tangga disebabkan urusan duniawinya. Awak terganggukah? 
  • Saya tak faham kenapa awak harus mencebik bibir bila yang lain memuji saya. Cemburukah?
  • Saya tak faham kenapa ada yang memandang kehidupan orang lain 'something wrong' bila kehidupan orang tu tak macam kita. Harus samakah?
Bukan lakonan ..

Banyak sangat kejadian dan persoalan tanpa jawapan. Apa pun .. saya tetap cuba Hadapi dengan senyuman. Kau yang 'sakit' .. bukan aku. 

12 comments:

risa said...

kakchik..adehhh saye memang tengah sakit neh...dah dua minggu:(
**susah kan kakchik..kalau nak layan sakit hati kalau tak layan kesian plak...hehehe

Cik Ecah said...

biarkan ia berlalu bak angin lalu...:)
yg penting k.chik bahagia.. =)

eliyaezlinalias said...

tu la KEHIDUPAN kan KC!

ani said...

*dia ingat kita PEKAK la kut!
*Adat la tu, ada yg baru yg lama d lupakan...
*Bukan terganggu tp GERAM.Sebab tak boleh nak intai apa yg org tu buat.Mana best klu x buzy body.
*Memang cemburu lah tuuuu
*Manusia mn sama.Kalau tidak mn mungkin Allah sediakan Neraka & Syurga..
***Kak Chik bnyk2 sabar k..

Tina Othman said...

pelbagai persoalan yg tak terjawab

forever love said...

rambut kakchik da curly la.. hehe

mizzkechique said...

bykkn bersabar.. =)

Mak Wardah said...

KC, kesian orang macam tu...perfect sgt idup dia org. jangan layan...

ozzy said...

Selamat menyambut hari jadi..ceria-ceriakan dirimu

diana said...

kakchik yang cool....:)

alinac lover said...

hehehhe tu org jeles tu kak

Mama Likha said...

kan kc kan.... persoalan tnpa jawapan... zte pun byk dlm hidup zte ni....


btw, suka giler lagu hadapi dengan senyuman by DEWA :)