Tuesday, July 19, 2011

Pilihan masing-masing

Tiap orang .. keperluan dan kehendaknya berbeza. Yang perlu di mata kita, belum tentu "Ya" di mata dia. Bila tiada persefahaman, maka terjadi lah perbalahan. Perbincangan demi perbincangan .. masih tak jumpa "penyelesaian". 

Akhirnya .. Berdikari. Timbang dan putuskan sendiri. Gunakan kewarasan fikiran  dan kebijaksanaan sebaiknya. Kerana yang baik di mata dan fikiran kita, belum tentu baik di mata dia. Pilihan masing-masing, kan.

8 comments:

husna said...

pon begitu masih ada org yg bersahabat tapi hanya dia je yang boleh say yes! and apa yg dia buat aje true! mslh bila dlm persahabatan jadi camni

diana said...

pilih la yang terbaik untuk diri sendiri..
bukan yang terbaik di mata orang lain..:)

Hanis Azla said...

betul tu kak.. pilih yg terbaik utk diri sendiri adalah sebaiknya.. sebab kdg kala tak berbaloi nak puaskan hati org lain dan mengenepikan perasaan kita sendiri..

Amy Syaquena said...

Buatlah pilihan yang terbaik untuk diri tapi bukan yang terbaik untuk orang lain..

ShErA said...

betul tu kak... setiap perkara yang dilakukan perlu dibuat sebaik mungkin supaya satu hari nanti kita tak menyesal...

Cik Ina Do do Cheng said...

hidup kita , kita yang tentukan. selagi benda yang kita buat tak menyusahkan dan meyinggung orang lain, apa ada hal.

Nour Akmal said...

stuju KC..belum tentu org setuju apa yg kita ckp..apa yg kita suka..so kdg2 sbb2 ni jd nye pergaduhan..
lagi2 klu ade salah paham..

Isteri Encek Bard said...

bila buat sesuatu keputusan kena yakin