Thursday, October 27, 2011

Halia ~ Nyaman dan berkhasiat

Saya suka Halia. Compare to Garlic i prefer Ginger more and more. Jeruk Halia? Uuuuu .. feveret no. 1 walaupun sering ditegur Cik Abang sebab saya ada Gastrik. Eleh .. sakit esok i jumpa Doktor pastu MC. Hihihi.

Teh O panas + Halia hiris. Nyaman, segar dan sedap. Sanggup keluar malam just because of this tea. Jom buat sendiri kat rumah. Jimat RM1.20. Saya suka halia walaupun badan bukan jenis yang banyak angin. Saya boleh kunyah halia. Ayam Masak Halia? Ohhh .. itu feveret.

Dan percayalah yang saya amalkan Tidur bersama Lotion Halia ini sejak setahun yang lalu. Opsss .. i accidently revealed one of my secret of having a Flat Tummy. Walaupun saya nampak moden, saya tetap percaya petua dan amalkan petua orang lama ~ Tidur bertemankan pati halia dan serai wangi untuk dapatkan tidur yang lebih berkualiti dan segar bila bangun pagi. Sekian sahaja Entry 2 dalam 1 ~ Beauty and Health Tips from Misz-Ella for my lovely readers. See u in next Entry*hopefully* Bye.




13 comments:

laskar pelangi said...

aduii...tak pernah lagi try teo o dengan halia..aish...xleh nak telan kot nanti=D

Cik Eka said...

eka ni badan mmg jenis banyak angin..pantang mkn bebukan sikit mula kembung perut lah,sendawa lah..
leh try ni kak ..hehehe

Aku Ibu Muda said...

wani pakai masa lam pantang hari tu je...hihii

munna said...

KALAU TEA HALIA MUNNA TAK SUKA SGT...TAPI JERUK HALIAN MMG FEVERET BILA GIGIT PEDAS2 BERANGIN TU TG SYOK...

ainnoraini said...

macam sedap..
tapi tak tau la ella...boleh ke tidak ain nak telanye tuu...

qemaishak said...

Halia muda wat ulam sedap gak kakchik ..ayam masak halia pun sedap tapi qema xpernah cuba tea halia nih..

diana said...

daging masak halia..
kegemaran tu..
jeruk halia pun suka..

kakcik said...

Dulu kakcik rajin ketuk halia tua, rebus dan minum airnya. Tapi sekarang dah lama tak buat. :)

bujal X said...

teh tarik bancuh dengan krim mustajab tu sedap tak? he~~

My Little Diary said...

oooo...good info.. :)

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

suka sangat makan nasi dgn halia tp time pntng je hehe..teh halia?sedap ke..

Marina Monroe said...

Ade jual kan serbok halia, banya terdapat kat supermarket. Auntie sentiasa simpan stok sebotol..hehehehe

el said...

el pun sapu losen mustajab tu tp belah so far x npk lg le kesan dia..xpe pelan2 kayuh ye dak...
tp teh halia tu mmg x leh telan :)