Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Makan-makan

Otw back from the gym, Tuan Bodigad ajak makan. Hujan renyai-renyai .. hajat hati nak makan Tomyam Sayur panas-panas kat Gerai Siam biasa-biasa tak kesampaian. Makan di tempat yg berbumbung akhirnya kita berdua.

Soya Milk with cincau & cendol .. sedap!!
Milo dinasour. Too sweet

Tuan Bodigad suka sgt makan Roti Bakar kat sini.

Fried Rice with Fish N chips. Biasa je. Nasi Goreng Kg kat Kedai Tomyam lagi meletop. Hihi.

Asam Laksa. Pun biasa-biasa jugak.

Ni aktiviti hari Isnin aritu. Pagi dah keluar rumah jemput atiqamalina dan faten utk ke kenduri kawin Ujang dan Yana kat Bangi. Balik dari kenduri dah pukul 5.00 .. rehat setengah jam je dah keluar balik ke Gym pulak. Malam baru dapat bersama keluarga. Penat?? Off course!! I bukan Super Duper Woman. Tapi tak pe .. asalkan kita ikhlas, redha dan rela dgn apa yg kita buat, InsyaAllah .. akan dipermudahkan semua urusan. Percayalah. Sebab itu yg ai praktikkan selama ini ~ Redha dan rela. Bila redha, kita tak merungut dan kita akan tetap bersemangat walaupun kita penat.  

21 comments:

MamaEma said...

suka tgk akak punya makan-makan nie...

mizzkechique said...

makan dan makan lagi... aiyak, terliur lak...

sarah-najwan said...

tu yg best ttg demo KCE...
amalkan gaya hidup sihat...
reda dan ikhlas...
jadi secara xlangsung dalaman kita jugak pun bersih...

alinac lover said...

yong pon seboleh2 xnak merungut da pasni.insyaAllah x penat hehe

Peri PiA said...

papa rich majalara or bsd? ;D

kakchik@ella said...

Peri Pia, SD. KC park tepi jln je. kalo kena saman, nasib le. hihi.

PapaRich mnjalara kat mana?

risa said...

kena semangat kan kakchik!!
nak tiru your spirit lah kak!
admire u so much!

Peri PiA said...

ehehe,pia blur2 kot main hentam je

dah lame x gi tesco manjalara

may b papa rich aman puri,tersilap hihi


kc,nti tkr no hp kat inbox pm fb ek :D

YAYA AZURA said...

milo dinasour ?? hihi .. 1st time dengar ..

Tina Othman said...

pergh..makan2 ni yg best ni..tp kc maintain je..jeles ni hikhikhik

MamaYatie said...

unbelieveable tul kc ni..balik kenduri dan lagi gi gym..perrghh...!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

musim ujan ke kat sana sis?alahai..klu ujan camner adik nak jln2 nnt.wahh terliur tgk air akak tu

toyolkiut said...

oh..
itu la yg TK blaja nk buat..
kurang merungut..
tapi..
terkata juga..

deAnza-wAnda said...

btol tuh kc.. redha dan iklas...

Isteri Encek Bard said...

lapo, lapo, lapo

Daddy Ziyyad said...

hahaha..kenapa milo tu dipanggil milo dinasour?

misya said...

itu lah tugas seorang wanita yang tabah

misya said...

itu lah tugas seorang wanita yang tabah

diana said...

takutnye tengok asam laksa tu..kakchik tak pernah tunjuk makan laksam..
tak suka ke???

~...AmALinA....~ said...

wah3 sakan aih kakchikkk~ nak jugakk

alexa yussida said...

sokmo letak gambar makene...jeles wehh :p