Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hari Khamis malam Jumaat

Pagi dah main kejar-kejar. Ada ke patut dah kat tempat site visit baru nak mintak authorised letter? Tak da sistem la dia nih. Tak suka la kita kena kejar camni. Bad. Very bad la u.

Petangnya lak kena buat tender. Penat. Eh .. double penat. Dgn badan yg lenguh sana sini, kita gagahkan jugak utk bertahan. Kalo ikut kawan kita yg sorang lagi .. mau MC kalo lenguh satu badan camni. Tapi kita 'fight'. Hidup kena kuat .. kena 'push' selagi boleh. Tak boleh terlalu lembik. Pukul 8 malam baru keluar dari opis tu pun ada sikit-sikit nak kena 'touch up' esok pagi. Kalau org lain nak tido kat opis or nak keja sampai 2, 3 pagi .. tu diaorg punya hal. Kita takmo. Our body is made of billions of living cell. Kena jaga,, jgn over. Logiknya, minda manusia itu sendiri ada had pemikirannya. Mana boleh 'push' dia keterlaluan. That's y labour law kata sehari kerja 8 jam je. Tapi kat sini pelik. Yg nak keja hari minggu pun ada,, hmmm .. jawatan konon professional tapi 'attitude'?? Haih!! workers kat site pun ada off day tau. Takkan level kita lagi teruk dari dia? Entahlah .. kejar duit kot diaorg ni? Dunia semata-mata la duit tu.

Plan asal lepas keja nak vroooom lelaju jumpa Darling sebab minggu depan Darling nak terbang tinggi-tinggi. Dah berangan dari semalam, nak celup kaki dalam swimming pool darling .. nak  makan minum ditemani suara dan gurau senda darling. Rindu sungguh kat dia. Tapi sayang .. rancangan tak jadi kenyataan. Sebab kenyataannya .. i have to be at the ofis till night.  Hmmm .. camtu la ari Khamis malam Jumaat kita. Eh .. gi tidur la Ella .. kan ko penat? Suka sgt dok depan 'lappy'!! Hihi.

8 comments:

Peri PiA said...

Hihi,dah jom tido

btl tu kc,dlm bhs kasar bangla pon ade rehat

Farah Shamsudin said...

take a good rest dearr..

munna said...

kena rehat ni kc... jom pergi tidor...

cik bahulu oren said...

rehat secukopnya kakak :)

alinac lover said...

oh tidak..yong pon hrus bercuti jugak kdg2~

qemaishak said...

Kalau qema memang tido je ni kakchik lagipun malam2 adik lelaki dah chop laptop main game hehe

risa said...

alaahaiii sian akak..
jom kite pi spa kak...jom jommm

Ardini Humaira said...

meh rehat sebentar makan cocopie ngan dni hehe