Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Single .. single .. double ~ Over!!

Single .. single .. double ~ Over!!

Normally i wont do double activity in a day. I will take only one. But unfortunately last Tuesday, ter buat dua. Over!! Len kali tak leh buat camtu .. tak baik tau. Tuhan tak sayang org yg "over". 

Segala-galanya 'double'. Pagi .. sarapan Nasi Kerabu yg fuhhhh .. double sedap dan packingnya adalah 'double' besar ... Ai makan kongsi berdua dgn my Assistant, Kak Senah. 1st double for that day. Tengahari, gi beli barang kat SKII pastu makan 'double chicken kat KFC'.

My double chicken. Biasanya i mkn 'single'. Ya Rabbi .. kuatnya ai makan aritu. Hihi.

Petangnya gi jadi selebriti. This time i used double pad lock sebab recently ada kes 'locker' tempat simpan barang dan beg di changing room dibukak orang. Double lagi?? Malamnya ai gi aerobik kat Studio Puncak Alam. OMG ..  i did double exercise!!! Overrrrrr sgt-sgt. Jangan ikut ai tau ... our body need rest too, sian dia. I have tried to change my schedule with the Trainer but too late, tak leh cancel, so kena proceed gak. Pastu, masa pegi Puncak Alam, biasanya ai, Dr. Rozzana, & Yanti will go in one car. But this time, we go with 2 cars. Again .. it's double!! Normally, i gi sorang but this time ditemani my Bodyguard Aiman. Double lagi. Banyaknya 'double' arini. Hmmmm .. Aiman baca buku Sejarah kat kedai mamak sementara tunggu mamanya habis exercise. Dah boring dok rumah la tu.

Dinner time. Nasik 1, ayam double. Whattttt??? double lagi.  OMG .. everything is double today. Ayam tu satu set Yanti punya leee. Mati la kalo ai mkn dua. Hihi ..

Kat sini tempat kita dinner malam tu. Not bad the Nasi Ayam. Boleh tahan ..

Opsss ..  ber double di dlm kereta ke tempat makan menaiki kereta kwn baik ai Dr. Rozzana. Ai byk respek sama dia sbb dia sgt lembut, berhemah dan berkeperibadian tinggi. Tapi jaga-jaga .. walaupun lembut, dia sgt tegas dan garang. Kalo tengah 'paper marking marathon', lagi la jgn kacau. Angin bertiup lembut dia bertukar menjadi Angin Lentang!! Haha ..

Sekian sahaja entry "Single .. single .. doube versi Over". Buat yg terlepas versi satu dan dua, boleh la baca kat sini dan sini.















10 comments:

toyolkiut said...

double2 pun maintain..
hehe..

diana said...

nak nasik ayam jugak..
kakchik pandai masak nasik ayam tak??
kita tak reti la..

Peri PiA said...

amboi kc,itu yg semangat pia perlu amek dr kc :)

risa said...

weeeeeeeee...double and double
best betul tengok ayam2 tu tegolek2..hehehe

Ct Arina said...

adusss kc wat rina tingin nak makan kfc..adoiii 0,o

Mama Kyra said...

byknya double kakchik

deAnza-wAnda said...

biar double baru besh... xpe kc maintain jer.. kak el dah ler cakap wanda bulat..hiskkk...

Farah Shamsudin said...

ala kak, double pun maintain jee.. ok apa..

munna said...

kak chik bukannya selalu terdouble..munna ni boleh katakan hari2 terdouble...hehehe

[PCL] said...

kekadang ..org kata nafsu tu boleh mengatasi segalanya, bergantung pd yg empunya diri...double is standard bg yg suka berdouble...