Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sepanjang Hari di Hari Ibu

Sana sini situ ~ The whole world celebrating Mothers Day. Ratu Hati buat seorg yg bergelar anak. Bangga dan bersyukur sebab dirai sebagai Ratu Hati anakanda ai Si Aiman dan meraikan Ratu Hati ai, Bonda tersyg Puan Napsiah. Buat Bonda Zabedah yg jauh di mata, sms Ayat-ayat cinta kiriman Anakanda. Bangga jadi ibu, bangga jugak pilih kerjaya sebagai Secretary sebab dunia mengiktiraf kerjaya kami. That's why ada 'Secertaries Week'. Eh .. tetiba. Hihi.


Our Sunday morning is red. Ibu-ibu yg memilih gaya hidup sihat ~ Bererobik di pagi hari yg membahagiakan ini. Sanggup tak layan panggilan tilam empuk dan gebu walaupun mata ai hampir tak boleh bukak sebab malam sebelumnya tido jam 3 pagi. Terkena virus 'batman' kot ai ni? Hihi




Dah penat bergedik melompat bererobik ... jom makan. Bersempena dgn Birthday Tuan punya Rozza Studio yg juga jatuh pada hari ini, marilah kita raikan bersama-sama. Mekaseh Sifu Rozza yg sponsor Jamuan pagi ~ Nasi Kerabu, Bihun goreng, kueh mueh dan Kek Biru Hari Ibu buat kami semua. Hey .. Got Lucky Draw too. See .. see .. Ai menang u. Hihi.


Ibu-ibu yg diraikan hari ini ~ Tak sabar dan lapar!! Haha ..

Selesai sudah Aktitivi pertama. Pulang dan bersiap utk Agenda ke 2. Sabar menunggu Kekanda Dr. Rozzana jemput di rumah. Hey .. kalau sakit jgn cari dia eh. Dia bukan Medical Doctor tapi Lecturer kat UiTm ye. 

Yeszzz .. Ibu-ibu pergi menghiburkan hati. Seronok sgt dpt berdondang dendang dgn wanita-wanita hebat berkerjaya & berjaya ini - Yanti@Pinky - Accountant @ DRB-Hicom, Kak CT - Head of IT Dept @ MAS and Dr. Rozzana. Mekaseh kpd para somi yg bagi kitorg gantung kuali hari ini. Kerana kami ibu, maka kami di  'treat' sgt istimewa hari ini. Hihi.

Free Food untuk Ibu ~ Sempena Hari Ibu from RedBox The Curve.

Penyanyi cilik jemputan ~ Sume lagu termasuk oldies dia boleh nyanyi. Dasyat dan hebat!! Hihi. Tak puas berkaraoke di sini, nyanyi lagi dlm kereta Kak CT. Kali ni penyanyi cilik tak dpt mencelah, no lyrics. Hihi.

Sesudah berkaraoke, masa yg ditunggu-tunggu tiba. Pulang ke rmh bonda tercinta to meet more kesayangan. One of the Angles in my life, Puteri yg dah tunggu kedatangan ai awal-awal lagi. Dia comel, dia keletah, dia ceria, dia manja. Kalau jumpa ai, Mommy and Daddy dia pun dia  tak nampak dah. Org kata muka kami sama. Well .. kuah tumpah ke nasik!! Hihi.

Another Angel .. Sarah Ardini dan Alif Haqeem. Bila ditemani keluarga tercinta .. heavennnnnn sgt rasanya. Nothing can replace them. Walau berjuta teman menghibur dan menemani, hanya keluarga yg bakal ke akhirat bersama nanti. Moga-moga 'Sampai Syurga'. InsyAllah 

Gathering tak sah kalau tak da makan-makan dan makanan. Homemade Pizza by my sister Kak Yang, Bihun Goreng, Pulut Kuning dan Rendang by mom. Tak cukup 'corumn' sebab my sister Aisyah is on holiday kat New Zealand. Yang lain-lain pun mcm-mcm halnya. 

Aiman leka main Jigsaw Puzzle dgn sepupu-sepupu dia. U know what? Aiman really appreciate this moment. Main ramai-ramai, makan ramai-ramai .. cos dia sorang. Balik dr sekolah, makan sorang2 dan keseorangan di rumah sampailah Mama dan Abah dia balik nanti. Sarah Ardinie yg gedik dgn 'Jigsaw Puzzle' nya yang dah siap. Dinie bijak, cerdik, keletah dan petah. Kalau nampak ai, dari jauh sudah berlari mengejar sampai menjerit .. "Mama Uda". Kiutlah. Hihi.


All in .. all in, I had a blast celebrating my Mothers Day this year bertemankan teman & keluarga. All of them are important in my life. They filled my day with lots of colours and flavours. Hepi .. gembira .. sehat .. ceria .. ketawa dan 'penat'. Syukur. Lengkap sudah perjalanan hari ini bertemankan mereka-mereka. Penat?? Off course. I tertido dlm kereta otw home. Sib baik Abah Aiman yg 'drive' .. if not .. kereta jln sendiri la jwbnya. Walau penat, hati puas dan gembira.  Meraikan dan diraikan bersama semua kesayangan di hari bahagia ini. Alhamdullilah.

27 comments:

SURIA AMANDA said...

best sungguh celebrate gaya gini kan...lisa jer xde kesempatan..dah x leh bawak badan dah

Ismayanti said...

penat tpi besssttt...background singer yg tk tahan tu..

ziana said...

Amboi kemain Kak Chik yer.. Full with activities

mizzkechique said...

meriahnya sambutan...

eh2, akak pun uda yer..sama la kite..

Peri PiA said...

so nice

Ummiakid @ lily said...

Bestnya...terasa dihargaikan KC...

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

sian aiman..ape lagi KC ..bedezumm la kasi aiman adik..ahaks..larikkkk

MamaYatie said...

sakan sambut mother's day kc kita ni..apapun happy mother's day Kc! luv u too..

Izan Ishak said...

bestnya sambutan mother's day kc...macam2 ada!

happy mother's day to u kc!

nuriz said...

selamat hari ibu utk ibu seduaniaaaa

~...AmALinA....~ said...

selamat hari ibu kakcik...waaa rindu kakcik jugak la~~~ nnt kita jumpa lagi ye...=)

deAnza-wAnda said...

amboii bestnya kc...

sarah-najwan said...

wahhh..penuh aktiviti yg menarik sempena hari ibu KCE...jeles ai tgk terutama part berkarok tu..hehehe..

qemaishak said...

wah meriah sambutan hari ibu kakchik nih..mula2 merah menyala pastu makan bersama pula best..best..

Amy Syaquena said...

meriahnya kak siap ada back up singer lagi tue , anyway happy mothers day kak

Ct Arina said...

again, happy mother's day kc.. happy selalu taw! ~_^ oh myyyy pizza tu nampak sodappppp =,=

Cikgu Nurin said...

MAK AIHHH...meriahnya KC........

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kak chik..bestnya sambut hari ibu beramai2...meriah!!!

risa said...

seronoknye kak...dikelilingi orang2 yg tersayang kan..suke nye:)
May ALLAH bless u always kak..luv u

kakyon said...

selamat hari ibu kakchik.walau terlambat..takpe kan kak chik.

cik bahulu oren said...

meriahnya kak....

munna said...

memang happening sambutan hari ibu kc

diana said...

sempat lagi tu pi karok..
heheheh..
aktif sungguh kakchik ni..

Alin Marlini said...

Kak Chik..tu kelas aerobik kat SU ker?

logorithm said...

Dah lama tak gi karaoke. Tapi kalau nak gi pon tak leh sebab suara I hilang gara-gara batuk. Dah 2 minggu dah... Hmmm...

alinac lover said...

yong xtau bila dpt jumpa akak.tgu masalah selesai dulu..nnti nkp bwk diri hahaha

azzey said...

wow bestnyer meraikan dan diraikan....happy always ye kc