Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sudah hilang "umpphh"

Dah mcm tak best je sekarang. Dah hilang "umphhh" kot? Ai baca dia lama sudah .. zmn i muda-muda lagi, before ai have my own blog. Dulu gila habis sama dia tpi skrg ... mcm da lapuk je sume idea. Makin lama menulis, makin kurang idea ye? Or is it bcos org da boleh jangka tulisan kita? Entahlah. Nasib kita pun tak tau lagi camna. Arini begini .. sok-sok tak tau lagi. Tapi ai ni lain lak arah tujuan dan hala tujunya .. sebab ai menulis utk kenangan, bkn utk ambek ati or 'please' sesapa or utk cari duit mcm dia. Ai cuma perlu jadi diri sendiri. Betul cakap org ~ Hidup mcm roda. Arini kita kat atas .. sok-sok entah kat mana. Makin lama kita kenal org .. dua je kemungkinannya ~ Makin cinta atau makin tak suka. Camtu la ai dgn dia. Memula suka .. lama-lama jadi tak suka. Ai tak pandang pangkat, glamer atau darjat seseorang manusia tapi yg ai pandang 'budi bahasa'. Sayangnya dlm byk-byk benda .. budi bahasa tu yg dia takda. Dat's y i tak suka. 

17 comments:

Miza Yusof said...

kadang-kadang Miza rasa bosan gak blogging bila takda idea. kadang-kadang bila idea mencurah-curah ke ladang gandum sampai tak tau mana satu nak tulis. hehe

Peri PiA said...

hmmm,budi bahsa budaya kita

tak kira kat dunia nyata ke,maya ke

risa said...

orang kata over expose ye kak..
terus naik dan terus menjunam..hehehe
harap kakchik tak jemu2 menulis ye:)

YAYA AZURA said...

yes KC .. menulis untuk kenangan .. ape yg jd sehari-hari dalam hidup kita ...br tak kering idea dan tak berulang...

My Little Diary said...

semoga kita makin lama makin cinta ye kakchik.. hehehe

eliyaezlinalias said...

sama lah el...blogging sbg diary...sbb tu xkesah wpon hanya KC jek yg dtg baca...

diana said...

sapa tu kakchik??
blogger ye??
bisik2 kat sini tau..
hhahaahah

ct N honey said...

budi bahasa budaya kita...

Isteri Encek Bard said...

kakcik ieb pun semakin kekurang idea belakangan ini.... budi bahasa dah tak dijadikan budaya lagi kakcik.... kebanyakan amaran orang tua dulu-dulu tak lagi dipraktikkan.. huhuh

Maya Mayana said...

macam tahu je siapa yg dimaksudkan...

azzey said...

ipon menulisutk kngn kc..kngn terindah...:)

cik bahulu oren said...

adik pon xde idea nk menulis skrg
myb sbb jiwa kosong...

Encik MamaT said...

idea ada.. mencurah2.. tapi tak terluah.. rasa bosan gile sekarang ni.. hmmm....

bab yang satu lagi tu.. mungkin lama2 kita dah kenal perangai sebenar membuatkan kita berfikir banyak kali...

alinac lover said...

btol kak..yong pon tulis untuk kenangan :)

deAnza-wAnda said...

mcam kenl jer nih kc... hahah...da memg x dak umphhh da... bosan!!!

Aku Ibu Muda said...

err..agak2nya sapa ek :)

makdara TERdiva said...

ermmm..sape si dia tu KC??? hehehe