Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bukan sekadar kedai perabot

Orang suka gi IKEA cari perabot baru .. cari idea .. mana-mana yg boleh disesuaikan dgn rumah masing-masing, kan .. tapi kita selalunya keluar masuk .. keluar masuk .. beli barang kecik-kecik kiut miut dan yg 'stylo' je. Perabot dia kita tak penah beli pun.

Bukan takat perabot, IKEA pun femes dgn 'Swedish Meatball' nya. Percaya tak yg kita sebenarnya tak penah mkn 'Meatball' IKEA tu? Haaaa .. kita ni pelik sikit sebenarnya. Yg org kata best ... sedap .. terbaik .. belum tentu "best and the best" pada kita. Kita ni 'not stereotype' lah. Hihi ..

Dua bulan lepas, kita ke IKEA. Kita terbeli .. Ishhhh .. 'terbeli konon'. Hihi. Terbeli biskut-biskut dia. Mahal tapi sedap .. tapi manissss sgt. Tapi kan, sekali tu je la kita beli. Pasni belum tentu lagi. 

Biskut-biskut jenama IKEA yg kita beli. Nampak cantek kan .. nampak sedap kan .. Memang la weih. Sebab harganya pun .. BOLEH TAHAN. Pasni nak 'repeat' beli tak? Tak kot .. sebab Biskut Jacob yg kita buat sarapan ari-ari tu lagi berkhasiat dan baik utk kesihatan. Hihi ..


18 comments:

eliyaezlinalias said...

el suka biskut neh! danish biscoities!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ya..hidup jacob...

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

hehehe..psl meatball IKEA tu statusnye enggak tau buk..kak chik lame x komen..blog kite pun dah bersawang..

diana said...

banyak beno tapi nye..:P

mizzkechique said...

akak..titew pun xpenah beli makanan2 yg dijual kt ikea nuu...

AiDa AzRyN said...

aida suka biskut jacob. hehe. ;DD

Farah Shamsudin said...

kalau manis2 sangat ni pun tak sesuai la kak.. fara pun suka jacob..

Peri PiA said...

kudap2 ikea besh,tp xselalu ehehe

Piasara said...

"kc....belom pernah saya pegi ikea tu..teringin nak pegi jugak sbb nak tgk2 brg2 hiasan dalaman dia tu..tgk jerrr.."

Melur Jelita said...

Suka pi IKEA sebab nak jamu mata..kikiki

risa said...

hehehehe...ikea tak sama citarasa saya..selalu tengok2 je..tak beli pon..masa tengah hangat kusi bentuk jari2 tu je saya pernah beli..ekekek

Pjaz a.k.a kud0o said...

wah,
rase rndu plak nak makan biskut ni,
hehe
yummy!!!

alinac lover said...

btol kak..yg sedap dimulut org..blom tentu sedap dimulut kita kan~

deAnza-wAnda said...

wanda suke jacob dalam twilight jer.hehe...

Alin Marlini said...

Alin suka sangat pi Ikea...kekdang..tak beli apapun Kak Chik..just tengok2 jek..dan yang paling suka makan Karipap IKEA yang sedap lagi murah tu..hehehe

Aku Ibu Muda said...

suka mkn meat ball ikea :)

cik bahulu oren said...

bskut julies oat yg baru sdp :P

Olies said...

Halal ke biscuit tu