Tak pernah boring

Thursday, May 26, 2011

Heran bila sesetengah orang merungut tak sudah tentang boring dengan kehidupan dia. Ai heran sebab ai tak pernah boring. Bersyukur sgt-sgt dgn apa yg kita ada dan perolehi hari ni.

Punya keluarga .. walau tak besar tapi dah ada
Punya harta .. walau tak berada tapi seadanya
Punya sahabat .. walau tak ramai tapi 'sentiasa bersedia'
Punya kesihatan .. walau tak 'perfect' tapi Alhamdulillah kepada 'Dia'
Punya kerja .. walau penat dan stress tapi rela dan redha.

Yg penting ialah kita ada positif mind. Jangan cakap la tak penat. Mana ada hidup yg senang? Memang tu perjanjian kita dgn Tuhan, kan? Menjadi hambaNya untuk diduga. Penat, stress, susah, sedih ..  tu sume warna warni kehidupan, memang tak boleh nak elak dah. Tapi .. with positif mind, sume benda-benda ni boleh kita atasi. Watever challenge in life .. take it positif. Rela, redha dan redah aje. 

You Might Also Like

14 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail