Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Yang baru dan yang nak kena tutup

Pagi ni otw gi kerja, kita bercerita tentang isu "Tutup". Final account our 1st project mega .. aritu kecoh tak final-final. Bila dokumen Perakuan Muktamad dah finalised dan projek dah boleh ditutup, tak nak gak ditutup akaun projek tu. CPC dah issue, CMGD pun dah keluar, BG pun dah release. Apa nak tunggu lagi? U like it or not .. S.O. akan tutup jugak akaun tu. Apa da ...?

Sampai ofis, bertembung dgn 4 orang staff baru. Lelaki semua. Muda-muda .. hensem-hensem .. fresh-fresh .. 20an maybe? Ooooo .. budak praktikal rupanya. Bakal Engineer. Bagus-bagus. Cerah masa depan Profession tu. Kawan baik ai sekarang Project Director kat one of giant company in Malaysia tau. Asalnya dulu dia graduated Engineer from UM. Miss u so much, Laili. 

Ramai betul Technical staff baru kat sini sekarang. Minggu lepas masa majlis ni ada lagi 2, 3 org Engineer baru. Sian diaorg, segan-segan nampak ai. Camna tak segan, ai kan piano kat sini. Eh .. pioneer!! Piano lak peginya. Hihi ... Selamat datang orang baru. Ai nak tengok la .. U ols ni kuat ke tidak? mampu ke tidak bertahan di sini? Bukan senang weih keja kat sini. Bukan senang sampai Secretary mcm ai ni pun dah boleh buat PQP. Boleh tahan ke korang kalau memula kulit cerah berseri, sopan, sore pun tak kuat. Bila dah 'exposed' kat site .. bersalin kulit la nampaknya, sopan santun pun dah makin kurang. Mana taknya, ari-ari kena jerit kat Subcon. Degil-degil subcon kitorang weih. But again, Welcome.



18 comments:

Syafiq Rosli said...

hehe..asam garam khdupan..:)

makdara TERdiva said...

kakcik tukar font ke?? nmpk kecik tp sweet mcm KC jugak! hehe

My Little Diary said...

hehe

yang lama tetap dikenang,
yang baru kena byk belajar...

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

wow..i like perkataan BERSALIN KULIT tu..mcm baby..nway selamat bekerja disamping opismate yg baru..cayang akk

MamaEma said...

hensem2....muda2...fresh2... amboi kc.... hehehehe

risa said...

ensem2 ye kakchik? hamboi2..nak pindah keja kat sana boleh tak kak?
saye ni memang tahan kena maki punye:)

Isteri Encek Bard said...

hihihi, paper pun KC secretary yang cantik lagi voge

munna said...

munna kerja company contractor kelas D je kc..takdelah serabut macam kc

Daddy Ziyyad said...

tapi ramai engineer yang akhirnya quit dan set up bisnes...tak ramai yg betul2 komited dalam bidang merek sebab cabaran semasa

azila said...

hehheh...situasi yg sama kita lalui kc:)

ozzy said...

Assalam..

Kdg2 seronok dgn kerja yg penuh cabaran & menguji fizikal/mental... tapi ramai juga yg x tahan dgn pressure.

Amy Syaquena said...

kak cik awat kecik naw font tue sakit mato den yang rabun nie huhuhu~

p/s:http://sinarraudah.blogspot.com/2011/05/blog-di-tutup-sinar-raudah-akan-bersara.html

diana said...

cemana la gamaknye kerja dalam opis ni ye??kita kerja kilang je dulu..
tak pernah tau apa itu CPC,CMGD..
heheheh

| gad1s s0ypans | said...

makin ramai engineer skg.....
heee,
sume tue fresh2 lak....

c(:

Ct Arina said...

contractor mmg perangat huduh sket. keje dgn dorang mental kene kuat. ehe

MamaYatie said...

haha..mmg kalo dah terjun ke site berubah segalanya kan..tengok juga kawan2 opis ni..sub con kami pun haru lah...main serang2 opis lagi

alinac lover said...

akak sayang ni lasak kan~ heheheh dorg msti kena lg lasak dr akak

Peri PiA said...

wah otai :D