Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

My darling is going away ..

My darling nak terbang tinggi-tinggi. Ke Bumi Para Anbia arah dan destinasi. As i told you earlier .. Jangan lupa doakan aku. Aku takmo kaya raya. Cukup sekadar doakan aku sehat dan bahagia. Sehat tubuh, sehat minda .. InsyaAllah bahagia jiwa. 

With Norafita Mansor & Diana Mohamad. Sunway Pyramid, Saturday, 7.5.2011 @ 8 pm. Eh .. mcm tulis dairi lak dah. Hihi. Dah dekat 30 tahun berkwn. Dari umur 13 tahun ~ zmn gedik pegi sekolah pakai baju kurung kain banjir pastu sinsing lengan. Diaorg la .. bkn ai. Ai masa sekolah dulu budak baik. Innocent sgt-sgt, sokmo kena buli. Tapi ai rilek je .. sukatik la nak buli ke nak cakap apa ke .. ai tak layan. Diaorg ber2 antara teman yg ai blh percayai. Nak nangis? Ai cari bahu diaorg. Eh ..  tipu. Ai mana penah nangis depan diaorg. Ai nangis belakang-belakang je. Ai kan perasan 'tough'.  Hihihi.

Pengajaran dari entry ni ialah ~ Setiap persahabatan yg bersandarkan pada keikhlasan, insyaAllah panjang jodohnya. Jgn sesekali ambek kesempatan ke atas sahabat kerana buruk akibatnya. 

Babe, balik dari Umrah nanti kita jumpa eh. Take care. Jaga diri babe. Jgn lupa kata-kata masa 'date' ita haritu. Moga semua urusan diberkati dan dipermudahkan Allah SWT. Amin.

21 comments:

eliyaezlinalias said...

smga slmt pegi & slmt pulang
amin~~~~~~~~~~~~~~~~

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

kekasih senang di cari, sahabat sukar diganti..heheheeh

My Little Diary said...

semoga ibadah diterima olehNYA
dan semga selamat perjalanan pergi & pulang.. amin..

qemaishak said...

Semoga sahabat kakchik selamat pergi & pulang dengan keberkatan Ilahi..
Sukar nak cari sahabat sejati susah senang bersama ni..

khairul akmal azman said...

kawan peneman suka duka kite kan..

missSenget said...

selamat pegi selamat pulang utk kawan KC..

kC tough ek?? nak pinjam bahu KC laa gitu..


kite x tough..lembik plak tu.. huhuhu

aqishah said...

btul2.. ikhlaslah dlm persahabatan

Izan Ishak said...

susah nak dapat sahabat sejati kan kc... bertuah kc punya sahabat yg baik n memahami~

Tina Othman said...

ala seronoknya dpt pergi umrah..semoga dipermudahkan segala urusan kat sana..

Daddy Ziyyad said...

lama betul persahabatan tu...bagus...

saya dah lama lost contact dgn kawan2 masa sekolah rendah..

toyolkiut said...

seronoknya depa bpeluang ke sana..
teringin sngt nk pergi..

bertuah ye kakchik ada sahabat bgitu..
moga depa slmt pergi dan kmbali..
amin..

YanaMIB said...

mak mertua sy pn bakal pi umrah hujung bln depan..sy cuma nk mtk dia doakan kami cpt dpt baby je..dan dimurahkan rezeki..hihi..amin =)

sarah-najwan said...

alhamdulillah ur lalink dpt pi bumi anbia..

mmg betul..persahabatan yg ikhlas akan berpanjangan..

Peri PiA said...

ukhwah itu indah,jika bertemu dan berpisah kerana Nya ;)

Ardini Humaira said...

Alhamdulillah rezeki dia dapat pegi sana.. dni bila la dapat pegi ni sobss

makdara TERdiva said...

seronok kan KC dapat sahabat mcm ni..
semoga jodoh KC panjang dgn mereka berdua :)

diana said...

best tu dapat pi umrah..
bila entah kita nak merasa pi..
kena kumpul duit ni..:)

deAnza-wAnda said...

apa yang kita buat smua kene iklas kc.. bukan dalam persahabatan jer =)

Ct Arina said...

tingin nak pegi.. tp sangatlah belum bersedia rohani dan jasmani -_-

azzey said...

saya dh lama pasang niat nak pegi umrah.....

hidayah said...

Entry ke3 saya baca mlm nih..
Mmg akak nmpk syg byk ngan bff akak nih..