Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Isnin aritu ..

Selasa malam (17/5), baru dapat buat entry untuk Isnin lepas. Sooooo .. lembab. Wat to do .. kebizian melanda. For me ... bizi itu biasa. Kalo duk diam tak buat apa-apa itu luarbiasa. Hihi ..

Pagi Senin .. menung jap tgk keja-keja yg banyak. My Assistant Kak Senah MC. Rabu ada tender tutup. Electrical Engineer dok kejar paperwork dari ai. Tuan Besar pun dok suh buat tu buat ni. Hari Senin tu ai balik malam, siapkan tender dulu. Pastu sampai rumah, gi Gym. Lagi penat .. lagi stress .. lagi ai nak exercise. That's my way utk ringankan kepala dan longgarkan bahu yg ketat. Mekaseh my bestfren Dr. Rozzana yg sudi jemput ai kat rumah dan Yanti yg sudi follow. 

Satu sudut. Kalo tengok sume sudut .... pengsannn!! Dinding partition meriah dgn gambar kesayangan. Tiap kali rindu mama .. rindu adik beradik .. tenung gambar diaorg lama-lama .. pastu senyum sorang-sorang. Hihi.

Bizi bizi pun pagi tu sempat masak Ikan Siakap berlada untuk my beloved Aiman. Tak sempat nak rasa walau secubit sebab malam tu balik tengok-tengok .. habis sudah. Wah .. u ols makan tak ingat ai ye. Hihi ..

Hahaha .. Gambar minggu lepas rasanya ni. Masa ni duk rumah sorang-sorang. Kena tinggal dgn Aiman dan abah dia. Tu la .. org ajak kuar makan malam takmo ikut  ... eksyen la konon. Sudahnya ai boring .. pas mandi .. ambek gambar sendiri. Padan muka kena tinggal!! Haha ..

Hidup ai ni padat dan sarat dgn jadual demi jadual. Chapter demi chapter .. cabaran demi cabaran. Ramai cakap ai kuat. Sebenarnya ai tak la sekuat mana .. ai pun manusia biasa. Ada letih ,, ada penat. Tapi tu la ..  i always positive. Always say Yes I can. Insyallah ai boleh. Pastu doa. Doa supaya kuat dan sihat. Dgn kekuatan dan kesihatan yg baik, aku dapat beribadah kepada Mu dan berbakti kepada keluargaku. Kalau u ols nak tau, itu lah antara doa ai tiap hari. 


15 comments:

forever love said...

takpe kakchik..mesti ada kepuasan dalam apa yang kc buat kan..

sarah-najwan said...

dlm hidup mesti ada keceriaan walaupun byk keje atau apa2..

sb kenapa?..dgn keceriaan dan hepi go lucky itulah..menyebabkan kita xstress dan mampu menangani setiap yg mendtg dgn tenang..

Mamaleesya said...

wah kak ella...cakap pasal tender mar pn ter stress sekali...huhu tak suka dateline :(

nisa said...

hai kc..samal la kita sama2 bz..tp kc sempat lagi masak spesel mcm tu..bagus betulla kc nih...

Ct Arina said...

wish yr happiness kc! ~_^

Amy Syaquena said...

wah sama lah kita kak stress sangat tambah pula tarikh dah dekat huhuhu

CT said...

wah...sama2lah kita bz ya...mmg bz sgt akk skrg tp still nak posting entry..x dulik...hahhaa

norh said...

sis, tabik la kat u.. :))

deAnza-wAnda said...

gambar wanda mane kc??

MamaYatie said...

huhu..kalo dah tender menunggu harus la dipulun smp siap..

kc,mintak satu undi boleh tak? tq in advance..caranya kat sini

http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2011/05/entry-meraih-undi-please-vote-me.html

diana said...

kita kagum la dengan kakchik ni..
pagi masak..
lepas tu kerja balik tak tentu..
kalau setengah isteri2 ni
pagi2 memang tak de la dia nak masak beriya2 ..
hahahh

risa said...

sedap sangat tu kak..sampai tak ditinggalkan lauknye..
hehehehe janji yg tersayang kenyang makan...alololo sian akak..sibuk eh
meh kite tolong meh:)

munna said...

mmg kita akan jadilebih kuat utk keluarga tersayang.... tapi bab masak pagi2 tu munna blm buat lagi...

Peri PiA said...

hihi,kena tinggal :P

tetap cun la muke kena tinggal :D

cik bahulu oren said...

rs stress bila nk due date da dkt..hehee